Preipuree met chipolata en witte groentesaus

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Preipuree met chipolata en witte groentesaus


  • Author: Annelies

Description

2

Comfortfood. Eenvoudig en lekker.


Ingredients

Chipolata (g) 250
Bloemige aardappel (g) 500
Prei, in ringen (st) 3
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Ei, dooier (st) 1
Bloem (g) 15
Boter  
Melk  
Laurierblad (st) 1
Tijm (takje) 1
Mosterd (thl) 1
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Prei en ui

  • Stoof de prei en ui aan in boter.
  • Voeg het laurierblaadje en de tijm toe. Kruid met peper en zout.
  • Laat het geheel heel rustig gaar sudderen.
  • Verwijder het laurierblaadje en de tijm.
  • Doe de prei met ui in een vergiet en vang het kookvocht op voor de saus.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  • Maak een puree met toevoeging van boter en melk.
  • Schep de prei en uien door de aardappelpuree.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Witte saus

  • Klop de eidooier met een goede scheut melk los. Voeg de mosterd aan het mengsel toe.
  • Laat 15 g boter smelten. Voeg 15 g bloem toe. Roer goed door elkaar. Laat het mengsel bakken tot het naar koekjes ruikt.
  • Voeg, onder constant roeren, het kookvocht van de prei toe. Voeg melk toe tot je een beetje lopende saus hebt. Voeg daarna het mengsel ven ei en melk toe. Het eigeel bindt de saus nog eens extra.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Chipolata

  • Bak de chipolata in wat boter op een matig vuur aan beide kanten goudbruin.
  • Laat vervolgens rustig garen.

 

Notes

Tip

Een paar druppeltjes citroensap in de saus het geheel op.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

10 juli 2020