Preipuree met chipolata en witte groentesaus
Description
2
Comfortfood. Eenvoudig en lekker.
Ingredients
Chipolata (g) | 250 |
Bloemige aardappel (g) | 500 |
Prei, in ringen (st) | 3 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Ei, dooier (st) | 1 |
Bloem (g) | 15 |
Boter | |
Melk | |
Laurierblad (st) | 1 |
Tijm (takje) | 1 |
Mosterd (thl) | 1 |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Prei en ui
- Stoof de prei en ui aan in boter.
- Voeg het laurierblaadje en de tijm toe. Kruid met peper en zout.
- Laat het geheel heel rustig gaar sudderen.
- Verwijder het laurierblaadje en de tijm.
- Doe de prei met ui in een vergiet en vang het kookvocht op voor de saus.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Maak een puree met toevoeging van boter en melk.
- Schep de prei en uien door de aardappelpuree.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Witte saus
- Klop de eidooier met een goede scheut melk los. Voeg de mosterd aan het mengsel toe.
- Laat 15 g boter smelten. Voeg 15 g bloem toe. Roer goed door elkaar. Laat het mengsel bakken tot het naar koekjes ruikt.
- Voeg, onder constant roeren, het kookvocht van de prei toe. Voeg melk toe tot je een beetje lopende saus hebt. Voeg daarna het mengsel ven ei en melk toe. Het eigeel bindt de saus nog eens extra.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Chipolata
- Bak de chipolata in wat boter op een matig vuur aan beide kanten goudbruin.
- Laat vervolgens rustig garen.
Notes
Tip
Een paar druppeltjes citroensap in de saus het geheel op.