Prei-koolrabimosterdsoep met Karmeliet

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Prei-koolrabimosterdsoep met Karmeliet


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Peterselie, fijngehakt (el) 1
Grove mosterd (el) 1
Karmeliet Tripel (ml) 100
Room (ml) 100
Boter (g) 50
Kippenbouillon, van blokje (ml) 600
Koolrabi, grof gesneden (st) 2
Witte selder, fijngesneden (tak) 1
Prei (st) 3
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Snij 1 wit van prei zeer fijn. De andere groenten mogen grof gesneden worden. In de soep worden deze gemixt.

Soep

  • Stoof in wat boter de fijn gesneden wit van prei beetgaar. Zet apart.
  • Stoof in wat boter de rest van de prei, de gesneden selderstengel en blokjes koolrabi aan.
  • Overgiet met de bouillon. Zorg er voor dat de groenten onder staan. Voeg eventueel wat bouillon toe.
  • Laat de soep een 30-tzl min. rustig sudderen.
  • Mix de soep. Om een verfijndere soep te krijgen, zeef je de soep.
  • Voeg de fijngesneden gestoofde prei, de mosterd en het bier toe. Roer goed om.
  • Werk af met de room.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg nog mosterd naar smaak toe. Laat de mosterd niet overheersen.
  • Warm de soep terug op.

Afwerking

  • Schep de soep uit. Garneer met peterselie.
  • Serveer naar wens met geroosterd brood, stokbrood of ciabatta.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 maart 2020