Prei-koolrabimosterdsoep met Karmeliet
Description
4
Scale
Ingredients
Peterselie, fijngehakt (el) | 1 |
Grove mosterd (el) | 1 |
Karmeliet Tripel (ml) | 100 |
Room (ml) | 100 |
Boter (g) | 50 |
Kippenbouillon, van blokje (ml) | 600 |
Koolrabi, grof gesneden (st) | 2 |
Witte selder, fijngesneden (tak) | 1 |
Prei (st) | 3 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Snij 1 wit van prei zeer fijn. De andere groenten mogen grof gesneden worden. In de soep worden deze gemixt.
Soep
- Stoof in wat boter de fijn gesneden wit van prei beetgaar. Zet apart.
- Stoof in wat boter de rest van de prei, de gesneden selderstengel en blokjes koolrabi aan.
- Overgiet met de bouillon. Zorg er voor dat de groenten onder staan. Voeg eventueel wat bouillon toe.
- Laat de soep een 30-tzl min. rustig sudderen.
- Mix de soep. Om een verfijndere soep te krijgen, zeef je de soep.
- Voeg de fijngesneden gestoofde prei, de mosterd en het bier toe. Roer goed om.
- Werk af met de room.
- Breng op smaak met peper en zout. Voeg nog mosterd naar smaak toe. Laat de mosterd niet overheersen.
- Warm de soep terug op.
Afwerking
- Schep de soep uit. Garneer met peterselie.
- Serveer naar wens met geroosterd brood, stokbrood of ciabatta.