Portobello met Mexicaanse vulling en aardappelen
Description
2
Voor dit gerecht heb ik voor gemak gekozen. In de supermarkt zag ik kant en klaren Mexicaanse bonenmix. Ideaal! De bonenmix valt pikant uit. Wil je het wat minder pikant, spoel dan de helft van de bonenmix onder water uit. Snij een grote tomaat in kleine blokjes en stoof in wat olie tot puree. Doe dan de uitgespoelde bonenmix en de pikante bonenmix bij elkaar.
Wil je het toch liever zo vers als mogelijk, dat kan. Je vindt de ingrediënten apart vermeld. De bereiding van de vulling staat onderaan het recept.
Serveer met een eenvoudig stukje vlees naar keuze. Je kan het gerecht ook prima zonder vlees serveren. Reken dan op 2 portobello ’s per persoon.
Scale
Ingredients
Portobello (st) | 3 |
Mexicaanse bonenmix met saus (pak) | 1 |
Mozzarella, geraspt (g) | 50 |
Cottage cheese (of zure room) | |
Olijfolie | |
Fleur de sel | |
Aardappelen (g) | 400 |
Ingrediënten indien je geen kant en klare bonenmix gebruikt: | |
Maïs,blik (g) | 160 |
Rode kidneybonen, blik (g) | 160 |
Paprika, klein, in kleine blokjes (st) | 1 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Passata (ml) | 125 |
Paprikapoeder (liefst gerookte) (thl) | 1 |
Komijn | snufje |
Chilipoeder | snufje |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Portobello
- Verwijder het steeltje uit de champignon. Schraap de plaatjes er uit samen met wat extra vruchtvlees.
- Besproei de buiten- en binnenkant met olijfolie. De vulling is genoeg gekruid zodat de binnenkant niet extra gekruid moet worden.
- Zet de hoeden in een passende ingevette ovenschaal.
- Vul de hoedjes met de bonenmix. Er mag een klein hoopje bovenuit steken.
- Bedek met de geraspte mozzarella.
- Laat 20 min. garen in de oven op 200 °C. Breng de oven dan naar 180 °C en laat nog 5 min. garen.
- Controleer de gaarheid van de paddenstoelenhoed.
Aardappelen
- Kook de aardappelen in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
Afwerking
- Zet de portobello op een bord. Leg er een eetlepel cottage cheese of zure room op. Geef de rest er apart bij.
- Serveer met de aardappelen en een stukje vlees naar keuze.
- Druppel wat olijfolie en fleur de sel op het bord.
Mexicaanse vulling zelf maken
- Stoof de sjalot in wat olie aan.
- Voeg de paprika toe.
- Kruid met paprikapoeder, komijn, chili, peper en zout.
- Stoof tot alles gaar is.
- Voeg de passata, de maïs en de bonen toe.
- Roer goed om en kruid af.
- Vul de portobello ’s met de mix.
Notes
Tip
- De steeltjes en het uitgeschraapt vruchtvlees kan je gebruiken om een lekkere, eenvoudige champignonsoep te maken.