Pompoensoep met appel-amandelcruch
Description
8
Als je een pompoen koopt of hebt, dan is er altijd heel wat vruchtvlees om te verwerken. Ik heb al veel pompoensoepen gemaakt, maar deze heeft toch net iets extra. Het vleugjes kaneel geeft de soep dat tikkeltje meer. Doe zeker de moeite om de appel-amandelcrunch te maken. De soep kan je invriezen, vandaar ook de grotere hoeveelheid. Maar de crunch moet – omdat je appel gebruikt – vers bereid worden.
Scale
Ingredients
Peterselie, fijngesneden (stengel) | 2 |
Appel, zeer fijngesneden | 2 |
Amandelen, geroosterd, gehakt (g) | 100 |
Groentebouillon, van blokje (L) | 2 |
Look, grof gesneden (t) | 4 |
Ui, grof gesneden (st) | 2 |
Pompoen, in blokjes (g) | 1000 |
Bloemige aardappel, in blokjes (g) | 500 |
Citroensap (el) | 2 |
Olijfolie + goede olijfolie voor de crunch | |
Kaneel | snufje |
Room (facultatief) | scheutje |
Peper, zout |
Instructions
Soep
- Fruit de ui en de knoflook in enkele lepels olijfolie.
- Voeg de aardappel- en pompoenblokjes toe. Stoof mee.
- Blus met 2 l groentebouillon.
- Voeg een snuif kaneel toe.
- Laat afgedekt ca. 30 min. op laag vuur sudderen.
- Pureer de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Appel-amandelcrunch
- Rooster de amandelen in een droge pan op een matig vuur. Hak ze fijn.
- Snij de appels in zeer kleine stukjes snijden. Roer er onmiddellijk citroensap door om verkleuring te voorkomen.
- Roer de amandelen, de appel, de peterselie en 100 ml goede olijfolie door elkaar. Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Schep de soep uit in kommen.
- Dien op met vers gemaakte crunch.
- Wie wil kan er een vleugje room (of volle melk) toevoegen voor een feestelijk effect..