Pompoenrisotto met varkenshaasje, salie en pompoenpitten

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Pompoenrisotto met varkenshaasje, salie en pompoenpitten


  • Author: Annelies

Description

2

In het najaar, tijdens het pompoenenseizoen, is er een ruim aanbod aan pompoenen. De flespompoen is zowat het hele jaar te koop. Kies een kleine pompoen, want je hebt niet veel nodig. Je kan ook, zoals ik gedaan heb, diepvriespompoenblokjes kopen. Dat mag gerust voor dit gerecht.

De geroosterde pompoenpitten smaken er heerlijk bij. Het gerecht heb ik al eens eerder uitgeprobeerd, maar toen had er geen foto van gemaakt. Dus het gerecht kon niet op de website. Nu werd er wel een foto gemaakt, maar ben ik de pompoenpitten vergeten over de risotto te strooien. Ik kwam er te laat achter.Ik heb ze dan maar als nagerecht opgegeten; ook lekker.


Scale

Ingredients

Pompoen, in kleine blokjes (g) 200
Risotto (gaartijd 20 min.) (g) 150
Sjalot (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Pompoenpitten (el) 2
Varkenshaasje (g) 300
Parmezaan (g) 50
Salie Enkele blaadjes
Groentebouillon (ml) 450
Boter  
Olijfolie  
Gemberpoeder
Peper, zout  

Instructions

Pompoen

  • Snij de pompoen in kleine blokjes.
  • De pompoen wordt mee gegaard in de risotto.

Risotto

  • Fruit de ui in een flinke scheut olie. Voeg de knoflook toe. Roer even om.
  • Doe de risotto er bij. Roer alles goed om en laat de rijst fruiten tot de korrels glazig worden.
  • Voeg de warme bouillon toe. Breng alles aan de kook en zet daarna het vuur lager.
  • Voeg na 15 min. de pompoenblokjes toe. Laat alles samen nog eens 15 min. garen. Controleer of er voldoende vocht aanwezig is. De rijst mag niet droog koken.
  • Proef of de rijst en de pompoen gaar zijn. Verleng desnoods de kooktijd.
  • Snij een paar dunne Parmezaanschijfjes voor de garnering van de risotto. Rasp de rest en meng onder de rijst.
  • Roer ook een klein klontje boter door de risotto.
  • Kruid de risotto af met peper en zout.

Varkenshaasje

  • Snij de varkenshaas in medaillons van 2,5 cm dik. Duw ze een beetje platter.
  • Kruid de medaillons met peper, zout en wat gemberpoeder.
  • Bak de medaillons in olijfolie aan beide kanten goudbruin.
  • Voeg op het einde de salieblaadjes toe en laat deze even meebakken.

Pompoenpitten

  • Doe olijfolie in de pan. Rooster de pompoenpitten in de pan. Zet het vuur niet te hoog, neem er de tijd voor. Opletten want de pompoenpitten springen uit de pan.

Afwerking

  • Schep de risotto op een bord. Strooi er wat pompoenpitten over. Leg er wat Parmezaanschaafsels bij.
  • Leg op de varkensmedaillons enkele gebakken salieblaadjes.

 

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

16 mei 2020