Pompensoep met pindakaas, sinaasappelsap en yoghurt

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Pompensoep met pindakaas, sinaasappelsap en yoghurt


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Bouquet garni 1
Kippenbouillon (L) 1
Sinaasappel , gezeefd sap (st) 1
Pindakaas met stukjes (el) 3
Wortel, in schijfjes (st) 2
Pompoen, in blokjes (g) 500
Kerrie
Griekse yoghurt (el) 4
Peper, zout

Instructions

  • Stoof de pompoen en de wortelen in wat olie aan.
  • Voeg de bouillon, de pindakaas en de bouquet garni toe
  • Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat gedurende een 20-tal min. sudderen tot de groenten gaar zijn.
  • Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep.
  • Voeg de gezeefde sinaasappelsap toe.
  • Kruid af met flink wat peper en zout en kerrie naar smaak. Hou er rekening mee dat de yoghurt de smaak nog verzacht.

Afwerking

  • Serveer de soep met een eetlepel yoghurt per bord.
  • De yoghurt kan vooraf in elke soepkom geschept worden, of apart in een kommetje geserveerd worden.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 maart 2020