Pompensoep met pindakaas, sinaasappelsap en yoghurt
Description
4
Scale
Ingredients
Bouquet garni | 1 |
Kippenbouillon (L) | 1 |
Sinaasappel , gezeefd sap (st) | 1 |
Pindakaas met stukjes (el) | 3 |
Wortel, in schijfjes (st) | 2 |
Pompoen, in blokjes (g) | 500 |
Kerrie | |
Griekse yoghurt (el) | 4 |
Peper, zout |
Instructions
- Stoof de pompoen en de wortelen in wat olie aan.
- Voeg de bouillon, de pindakaas en de bouquet garni toe
- Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat gedurende een 20-tal min. sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep.
- Voeg de gezeefde sinaasappelsap toe.
- Kruid af met flink wat peper en zout en kerrie naar smaak. Hou er rekening mee dat de yoghurt de smaak nog verzacht.
Afwerking
- Serveer de soep met een eetlepel yoghurt per bord.
- De yoghurt kan vooraf in elke soepkom geschept worden, of apart in een kommetje geserveerd worden.