Pollo asado met krieltjes en boterboontjes
Description
2
Scale
Ingredients
Kippenpoten (st) | 2 |
Krieltjes (g) | 400 |
Rode ui, in ringen (st) | 1 |
Look, fijngesnipperd (t) | 1 |
Boterboontjes (g) | 350 |
Peper, zout | |
Kruidenmengeling (mixen) | 1/3 |
Grof zeezout (g) | 10 |
Oregano, blaadjes (tak) | 1 |
Laurierblaadje (st) | 2 |
Rozemarijn , naaldjes (tak) | 2 |
Salvia blaadje | 5 |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kruidenmengeling
- Mix de kruidenmengeling met een blender. Gebruik ongeveer 1/3 hiervan.
Kippenbouten
- Wrijf de kippenbouten goed in met olijfolie. Kruid de poten met de kruidenmengeling.
- Bak de poten in wat olijfolie rondom aan. Begin aan de zijde met het vel.
- Als ze gebruind zijn, schep ze over in een passende ovenschaal, samen met de olie.
- Bedruip de bouten en zet ze ca. 40 min. garen in de oven.
- Bestrijk de bouten regelmatig met de kippenbouillon. Keer de stukken een of twee keer.
Groenten—aardappels
- Kook de boterboontjes in ca. 8 min. beetgaar.
- Fruit in een aparte pan de knoflook en de ui. Laat op een laag vuurtje stoven (met deksel op de pan). Als de ui gaar is, voeg de sperziebonen toe en warm mee door.
- Bak ondertussen de krieltjes in olie goudbruin.
Notes
Weetje
- Pollo asado betekent zoveel als gebakken kip. Er zijn 1 001 recepten voor pollo asado. Dit recept is lekker in zijn eenvoud. Kies een goede kwaliteit kippenpoot of kippenbout.