Pizza van Turks brood met tonijn en kappertjes
Description
4
Het Turks brood kan je op dezelfde manier beleggen als een traditionele pizza. Dus mogelijkheden genoeg!
Je hebt aan een pizza gemaakt van Turks brood meer ‘eten’ aan. Hou hier rekening mee.
Gebruik je een ‘echt’ Turks brood, dan is de pizza voor 3 à 4 personen.
Je kan ook voorgebakken Turks brood kopen dat je zelf nog moet afbakken. Deze zijn kleiner. Dan heb je een pizza voor 2.
Scale
Ingredients
Turks brood (st) | 1 |
Passata (g) | 200 |
Rode ui, in fijne ringen (st) | ½ |
Kerstomaatjes, gehalveerd (st) | 5 |
Mozzarella, in plakjes, verscheurd (g) | 125 |
Puntpaprika, in blokjes (st) | 1/2 |
Champignons, in plakjes (st) | 4 |
Tonijn, in eigen nat, uit blik, uitgelekt (g) | 200 |
Kappertjes (el) | 1 |
Gratinkaas, gemalen(g) | 200 |
Olijfolie |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Turks brood-pizza
- Kruid de tomaatjes met peper en zout.
- Snij de bovenkant van het brood af.
- Smeer wat olijfolie op het brood, ook op de broodkant van de kap.
- Leg beide helften op een bakplaat.
- De onderste helft van het brood wordt nu belegd.
- Smeer eerst de passata over het brood. Verdeel dan de uienringen, de champignons, de paprikablokjes, de halve tomaatjes, de mozzarellasnippers, de tonijn en de kappertjes over het brood. Eindig met de gemalen kaas.
- Bak zowel de kap als de broodpizza gedurende 7 min. in de oven.
- Haal uit de oven en zet de kap terug op het brood.