Pittige rode linzensoep
Description
4
Scale
Ingredients
Mosterd (thl) | 2 |
Sambal oelek (thl) | 1 |
Mosterdzaadjes (thl) | 1 |
Kerrie (thl) | 1 |
Komijnpoeder (thl) | 1 |
Cayennepeper (thl) | 1 |
Gemberpoeder (thl) | 1 |
Garam masala (thl) | 1 |
Gember, fijngesneden (cm) | 1 |
Sesamolie (el) | 2 |
Kippenbouillon, van bouillonblokje (L) | 2 |
Tomaten, uit blik (g) | 400 |
Linzen, uit blik, uitgelekt (g) | 400 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Wortel, in schijfjes (st) | 2 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 2 |
Peterseliewortel, in schijfjes (st) | 1 |
Rode linzen, droge (g) | 250 |
Kokosmelk | |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Kruiding
- Verwarm op een matig vuur de sesamolie. Voeg toe: de fijngesneden gember, garam masala, gemberpoeder, cayennepeper, komijn, mosterdzaad en de kerrie. Bak de kruiden tot de mosterdzaadjes beginnen te poffen. (Opgelet ze poffen zoals popcorn!). Hou deze kruiding apart.
Soep
- Stoof de ui en de look in een pan met dikke bodem in wat vetstof.
- Voeg de wortelen en de peterseliewortel toe. Laat een 5-tal min. mee stoven.
- Doe vervolgens de gedroogde linzen, de bouillon, de sambal, de tomatenblokjes en de kruidenmengeling er bij.
- Laat 45 min. op een zacht vuur stoven tot de linzen gaar zijn.
- Mix de soep.
- Voeg de linzen uit blik toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat mosterd.