Pittige rode linzensoep

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Pittige rode linzensoep


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Mosterd (thl) 2
Sambal oelek (thl) 1
Mosterdzaadjes (thl) 1
Kerrie (thl) 1
Komijnpoeder (thl) 1
Cayennepeper (thl) 1
Gemberpoeder (thl) 1
Garam masala (thl) 1
Gember, fijngesneden (cm) 1
Sesamolie (el) 2
Kippenbouillon, van bouillonblokje (L) 2
Tomaten, uit blik (g) 400
Linzen, uit blik, uitgelekt (g) 400
Knoflook, fijngesnipperd (t) 2
Wortel, in schijfjes (st) 2
Ui, fijngesnipperd (st) 2
Peterseliewortel, in schijfjes (st) 1
Rode linzen, droge (g) 250
Kokosmelk
Olijfolie
Peper, zout

Instructions

Kruiding

  • Verwarm op een matig vuur de sesamolie. Voeg toe: de fijngesneden gember, garam masala, gemberpoeder, cayennepeper, komijn, mosterdzaad en de kerrie. Bak de kruiden tot de mosterdzaadjes beginnen te poffen. (Opgelet ze poffen zoals popcorn!). Hou deze kruiding apart.

Soep

  • Stoof de ui en de look in een pan met dikke bodem in wat vetstof.
  • Voeg de wortelen en de peterseliewortel toe. Laat een 5-tal min. mee stoven.
  • Doe vervolgens de gedroogde linzen, de bouillon, de sambal, de tomatenblokjes en de kruidenmengeling er bij.
  • Laat 45 min. op een zacht vuur stoven tot de linzen gaar zijn.
  • Mix de soep.
  • Voeg de linzen uit blik toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat mosterd.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 maart 2020