Pikante courgettesoep met kokos
Description
4
Scale
Ingredients
Kokosroom (ml) | 150 |
Kippenbouillon, van blokje (L) | 1 |
Spaanse peper, zonder zaad, fijngesneden (st) | 1 |
Gember, fijngesneden (cm) | 2 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Wortelpeterselie, in schijfjes (st) | 1 |
Wortel, in schijfjes (st) | 2 |
Ui , fijngesneden (st) | 1 |
Courgette, in blokjes (st) | 2 |
Olijfolie | |
Citroensap | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- De courgette wordt in zijn geheel versneden (met schil en zaadlijsten).
- Wie het liever wat minder pikant heeft, gebruik 1/2 Spaanse peper. Pittiger afkruiden kan altijd.
Soep
- Fruit ui en knoflook in olijfolie.
- Voeg de wortelen, de peterseliewortel en de Spaanse peper toe. Stoof een 5 min..
- Voeg de courgetteblokjes en de gember toe. Stoof alles onder af en toe omroeren een 5 min..
- Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook.
- Laat het geheel een 30 min. zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Mix de soep.
- Voeg de kokosroom toe. Roer goed door.
- Het is een stevige soep, maar als ze wat te dik is, voeg dan wat bouillon toe.
- Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Schep de soep uit in kommen.
- De liefhebber kan wat citroensap toevoegen.