Picatta di pollo met bospaddestoelen, kappertjes en tagliatelle

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Picatta di pollo met bospaddestoelen, kappertjes en tagliatelle


  • Author: Annelies

Description

2

  • Dit gerecht heeft Italiaanse roots. Picatta di pollo wilt zeggen: dun gesneden kip. Wij zouden het kippenschnitzel noemen.

Ingredients

Tagliatelle (g) 150
Kippenfilets (st) 2
Bloem (el + extra) 1+
Roomboter, zacht (el) 1
Witte wijn (ml) 100
Citroen, sap (st) ½
Kippenbouillon, van blokje (ml) 60
Kappertjes (el) 2
Peterselie, gehakt (el) 2
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Puntpaprika, fijngesneden (st) 1
Gemengde paddenstoelen (g) 250
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Zet het mes in het midden van de zijkant van de filet en snij de filet volledig door tot bijna aan de andere kant. Voel goed met de palm van je hand waar je met je mes blijft. De helften moeten aan elkaar blijven hangen. Leg de filet tussen verhoudfolie en klop met een deegrol wat platter.
  • Kneed 1 el boter en 1 el bloem tot een pasta. Hou apart (saus binden).

Tagliatelle

  • Kook de tagliatelle volgens receptuur gaar in licht gezouten water.

Saus

  • Stoof de look en het sjalotje in wat olijfolie aan.
  • Voeg de paprika toe. Laat stoven tot de groentjes bijna gaar zijn.
  • Bak ondertussen in een andere pan de champignons met wat olie op een hoog vuur aan. Als de champignons krimpen en vocht afgeven, zijn ze klaar.
  • Voeg de champignons toe aan de andere groenten.
  • Doe de wijn, de bouillon en het citroensap bij in de pan. Laat de alcohol verdampen.
  • Doe het boterballetje erbij en roer de saus tot hij dikker wordt.
  • Hou de saus warm.

Kip

  • Kruid de filets met peper en zout. Rol ze door de bloem. Schud het teveel aan bloem eraf.
  • Doe olijfolie en 1 el boter in een koekenpan. Bak de filets een voor een in een grote koekenpan (of gebruik 2 koekenpannen) op een hoog vuur gedurende 3 min. aan ieder kant gaar.
  • Haal ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Afwerking

  • Voeg de kappertjes en de peterselie toe bij de saus. Schep voorzichtig om.
  • Serveer onmiddellijk.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

19 maart 2020