Pastinaaksoep met curry

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Pastinaaksoep met curry


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Sjalot, grof gesneden (st) 1
Zoete aardappel, in blokjes (st) 1
Bloemige aardappel, in blokjes (st) 3
Pastinaak, in blokjes (g) 400
Kerrie (el) 2
Cayennepeper snufje
Paprikapoeder snufje
Koriander (naar smaak)
Olijfolie
Peper, zout

Instructions

  • Fruit de sjalot in wat olie.
  • Voeg de aardappelblokjes, de zoete aardappelblokjes en de pastinaakblokjes toe. Laat even stoven.
  • Voeg de kerrie toe. Roer goed om. Laat even meebakken.
  • Overgiet met de groentebouillon.
  • Laat 30 min. zachtjes koken.
  • Mix de soep en voeg als laatste de room toe. Warm nog even terug door.
  • Kruid met  een snufje cayennepeper, peper en zout.

Afwerking

  • Schep de soep uit.
  • Garneer met wat korianderblaadjes, een snufje paprika en wat pijnboompitten.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 maart 2020