Pasta met witloof, champignons en zalm in een roomsausje

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Pasta met witloof, champignons en zalm in een roomsausje


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Pasta naar keuze (g) 125
Zalm, in grove blokken (g) 250
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Witloof, fijngesneden (st) 3
Wortel, grof geraspt (st) 2
Champignons, grof gesneden (g) 125
Groentebouillon (blokje) ½
Roomkaas (g) 150
Melk  
Olijfolie  
Citroensap
Peper, zout  

Instructions

Pasta

  • Kook de pasta volgens receptuur gaar in licht gezouten water.
  • Giet af. Hou wat van het kookvocht bij.

Saus

  • Bak de champignons in olijfolie op een hoog vuur goudbruin.
  • Voeg de zalmblokken toe. Zet het vuur lager. Kruid het geheel met peper en zout. Laat garen.
  • Stoof de sjalot in olijfolie aan.
  • Voeg de geraspte wortelen toe. Laat enkele minuten stoven.
  • Doe er vervolgens de witloofreepjes bij.
  • Als de groenten beetgaar zijn, voeg dan de champignons en de zalm toe. Het kookvocht mag er bij.
  • Laat de roomkaas smelten in de groenten. Voeg een scheutje melk en wat van het kookvocht van de pasta toe om de saus smeuïger te maken.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Voeg enkele druppels citroensap toe om de saus wat op te frissen.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

5 juni 2020