Pasta met witloof, champignons en zalm in een roomsausje
Description
2
Scale
Ingredients
Pasta naar keuze (g) | 125 |
Zalm, in grove blokken (g) | 250 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Witloof, fijngesneden (st) | 3 |
Wortel, grof geraspt (st) | 2 |
Champignons, grof gesneden (g) | 125 |
Groentebouillon (blokje) | ½ |
Roomkaas (g) | 150 |
Melk | |
Olijfolie | |
Citroensap | |
Peper, zout |
Instructions
Pasta
- Kook de pasta volgens receptuur gaar in licht gezouten water.
- Giet af. Hou wat van het kookvocht bij.
Saus
- Bak de champignons in olijfolie op een hoog vuur goudbruin.
- Voeg de zalmblokken toe. Zet het vuur lager. Kruid het geheel met peper en zout. Laat garen.
- Stoof de sjalot in olijfolie aan.
- Voeg de geraspte wortelen toe. Laat enkele minuten stoven.
- Doe er vervolgens de witloofreepjes bij.
- Als de groenten beetgaar zijn, voeg dan de champignons en de zalm toe. Het kookvocht mag er bij.
- Laat de roomkaas smelten in de groenten. Voeg een scheutje melk en wat van het kookvocht van de pasta toe om de saus smeuïger te maken.
- Kruid af met peper en zout.
- Voeg enkele druppels citroensap toe om de saus wat op te frissen.