Pasta met snijbonen, erwtjes, rivierkreeftjes en garnalen

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Pasta met snijbonen, erwtjes, rivierkreeftjes en garnalen


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Pasta naar keuze (g) 180
Snijbonen, in dunne reepjes (g) 200
Erwten (g) 125
Citroen, zeste en sap (st) ½
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Ansjovisfilets in olie, blikje (st) ½
Garnalen (g) 100
Rivierkreeftjes (g) 100
Pesto Arrabiata (el) 1
Platte peterselie, fijngesneden (el) 1
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Pasta

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.

Erwten, snijbonen

  • Kook de laatste 4 min. de snijbonen en de erwten mee met de pasta.
  • Giet af. Hou wat kookwater apart.

Gremolata

  • Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  • Meng de fijngesneden peterselie met het citroenrasp (gremolata).

Afwerking

  • Verhit de ansjovis met de olie uit het blikje in een hapjespan.
  • Fruit hierin de ui en de pesto 4 min. op een laag vuur.
  • Duw met een houten lepel de ansjovis in stukjes. Laat de ansjovis smelten.
  • Voeg de pasta, de snijbonen, de erwten, 1 el citroensap, de rivierkreeftjes en de garnalen toe. Laat nog even 3 min. garen.
  • Voeg wat kookwater van de pasta toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Serveren

  • Serveer direct op voorverwarmde borden.
  • Bestrooi met de gremolata.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

19 maart 2020