Pasta met snijbonen, erwtjes, rivierkreeftjes en garnalen
Description
2
Scale
Ingredients
Pasta naar keuze (g) | 180 |
Snijbonen, in dunne reepjes (g) | 200 |
Erwten (g) | 125 |
Citroen, zeste en sap (st) | ½ |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Ansjovisfilets in olie, blikje (st) | ½ |
Garnalen (g) | 100 |
Rivierkreeftjes (g) | 100 |
Pesto Arrabiata (el) | 1 |
Platte peterselie, fijngesneden (el) | 1 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Pasta
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.
Erwten, snijbonen
- Kook de laatste 4 min. de snijbonen en de erwten mee met de pasta.
- Giet af. Hou wat kookwater apart.
Gremolata
- Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
- Meng de fijngesneden peterselie met het citroenrasp (gremolata).
Afwerking
- Verhit de ansjovis met de olie uit het blikje in een hapjespan.
- Fruit hierin de ui en de pesto 4 min. op een laag vuur.
- Duw met een houten lepel de ansjovis in stukjes. Laat de ansjovis smelten.
- Voeg de pasta, de snijbonen, de erwten, 1 el citroensap, de rivierkreeftjes en de garnalen toe. Laat nog even 3 min. garen.
- Voeg wat kookwater van de pasta toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Serveren
- Serveer direct op voorverwarmde borden.
- Bestrooi met de gremolata.