Pasta met pesto-roomsaus en worst
Description
2
Hoeveel pesto moet er bij? Dat hangt af van de kwaliteit van de pesto. Sommige pesto’s zijn rijk aan smaak, anderen weer wat minder. De hoeveelheid in dit recept is een indicatie van wat je minimum nodig hebt. Proeven en aanpassen aan je eigen smaak is de boodschap.
Ingredients
Pasta, korte type (g) | 125 |
Worst (g) | 250 |
Gerookte spekblokjes (g) | 50 |
Prei, in ringen (st) | 1 |
Champignons, in kwartjes gesneden (g) | 125 |
Erwten (diepvries) (g) | 100 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Kookroom (ml) | 250 |
Pesto (g) | 150 |
Pijnboompitten, geroosterd (el) | 2 |
Parmezaan, grof geraspt (el) | 2 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Worst en spek
- Haal het vel van de worst.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de spekblokjes. De spekblokjes moeten niet uitgebakken worden. Duw de spekjes aan de kant.
- Pluk stukjes van de worst en bak deze in het spekvet goudbruin en gaar.
- Schep het vlees uit de pan. Het vet gebruiken we niet.
Champignons
- Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan.
- Bak de champignons op een hoog vuur gaar.
- Zet even apart.
Pesto-roomsaus
- Stoof de sjalotjes in olijfolie even aan.
- Doe de preiringen er bij. Laat het geheel rustig stoven.
- Als de prei en de sjalotjes gaar zijn, voeg dan de erwten toe. Roer om. Laat even doorwarmen.
- Doe er vervolgens het vlees en de champignons bij.
- Overgiet met de room. Roer er de pesto door.
- Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat alles een 10-tal min. pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Breng de saus op smaak met eventueel nog wat extra pesto, peper en zout.
Afwerking
- Verdeel de pasta over de borden.
- Schep er een flinke portie saus over.
- Garneer met geraspte Parmezaan en pijnboompitjes.