Pasta met mascarpone-paprikasaus en kip
Description
2
Scale
Ingredients
Pasta naar keuze (g) | 125 |
Kipfilet, in blokjes (g) | 250 |
Erwten, diepvries of vers (g) | 100 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Look, fijngesnipperd (t) | 2 |
Rode paprika, in blokjes (st) | 1 |
Gegrilde paprika, uitgelekt, grof gesneden (bokaal)(g) | 500 |
Basilicum (vers of diepvries) | |
Mascarpone (g) | 250 |
Parmezaan (g) | 50 |
Boter | |
Olijfolie | |
Cayennepeper | |
Peper, zout |
Instructions
Pastasaus
- Doe wat boter in een pan. Stoof de gegrilde paprika’s even aan.
- Laat de mascarpone smelten.
- Kruid met een snufje cayennepeper, peper en zout.
- Voeg basilicum naar smaak toe.
- Mix het geheel tot een gladde saus.
- Voeg de bevroren erwten toe en laat garen. Gebruik je verse erwtjes, gaar deze eerst apart in wat water.
Kip
- Kruid de kippenblokjes met peper en zout.
- Bak de kippenblokjes in olie goudbruin. Duw de blokjes opzij of haal ze uit de pan.
- Fruit de uien.
- Voeg de paprika en de knoflook toe.
- Laat alles gaar stoven.
- Voeg vervolgens de kippenblokjes en de groenten bij de saus.
- Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Verdeel de pasta over de borden.
- Schep er een flinke portie saus over.
- Garneer met geraspte Parmezaan en enkele plakjes Parmezaan.
- Heb je nog wat basilicum, strooi wat blaadjes over het bord.
Pasta
- Kook de pasta in licht gezouten water volgens receptuur beetgaar.