Pasta met mascarpone-paprikasaus en kip

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Pasta met mascarpone-paprikasaus en kip


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Pasta naar keuze (g) 125
Kipfilet, in blokjes (g) 250
Erwten, diepvries of vers (g) 100
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Look, fijngesnipperd (t) 2
Rode paprika, in blokjes (st) 1
Gegrilde paprika, uitgelekt, grof gesneden (bokaal)(g) 500
Basilicum (vers of diepvries)  
Mascarpone (g) 250
Parmezaan (g) 50
Boter  
Olijfolie  
Cayennepeper  
Peper, zout  

Instructions

Pastasaus

  • Doe wat boter in een pan. Stoof de gegrilde paprika’s even aan.
  • Laat de mascarpone smelten.
  • Kruid met een snufje cayennepeper, peper en zout.
  • Voeg basilicum naar smaak toe.
  • Mix het geheel tot een gladde saus.
  • Voeg de bevroren erwten toe en laat garen. Gebruik je verse erwtjes, gaar deze eerst apart in wat water.

Kip

  • Kruid de kippenblokjes met peper en zout.
  • Bak de kippenblokjes in olie goudbruin. Duw de blokjes opzij of haal ze uit de pan.
  • Fruit de uien.
  • Voeg de paprika en de knoflook toe.
  • Laat alles gaar stoven.
  • Voeg vervolgens de kippenblokjes en de groenten bij de saus.
  • Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Schep er een flinke portie saus over.
  • Garneer met geraspte Parmezaan en enkele plakjes Parmezaan.
  • Heb je nog wat basilicum, strooi wat blaadjes over het bord.

 

 

 

Pasta

  • Kook de pasta in licht gezouten water volgens receptuur beetgaar.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 april 2020