Pasta met kalkoen-champignonsaus

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Pasta met kalkoen-champignonsaus


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Pasta (g) 125
Kippenbouillonblokje (st) 0.5
Spekreepjes (g) 50
Boschampignons, in plakjes (g) 250
Kalkoenlapje, in reepjes (g) 250
Look, gesnipperd (t) 2
Truffeltapenade (el) 1
Zachte geitenkaas (el) 2
Toastbrood (sneetje)/st 2
Room (ml) 200
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Pasta

  • Kook de pasta in water samen met het bouillonblokje gaar volgens receptuur. Giet af.

Kalkoenreepjes

  • Kruid de kalkoenreepjes met peper en zout.
  • Bak de kalkoenreepjes in wat olie goudbruin en gaar. Zet apart.

Champignonsaus

  • Bak de spekreepjes in wat olijfolie.
  • Voeg vervolgens de champignons toe en bak ze op een hoog vuur aan. Voeg eventueel olijfolie toe.
  • Zet het vuur lager. Doe de knoflook er bij en fruit even aan.
  • Voeg hierna de kalkoenreepjes toe. Roer goed om.
  • Doe de room, de truffeltapenade en de geitenkaas bij het mengsel. Roer goed door. Laat de saus inkoken.

Soldaatjes

  • Verwijder de korstjes van het brood. Snij de boterham in reepjes.
  • Doe olie in de pan. Bak de broodreepjes aan beide kanten goudbruin op een matig vuur.

Serveren

  • Schep de pasta in een diep bord. Schep er een goede lepel saus op. Leg er de soldaatjes bij.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020