Pasta met broccolipesto, gedroogde ham en spek
Description
2
Scale
Ingredients
Gandaham, in stukken gescheurd (g) | 40 |
Gerookte spekblokjes (g) | 50 |
Broccoli, roosjes (g) | 250 |
Kastanjechampignons, gehalveerd (g) | 250 |
Oesterzwammen, in stukken gescheurd (g) | 250 |
Citroensap | |
Basilicum (el) + enkele blaadjes ter garnering | 1 + |
Knoflook (t) | 1 |
Parmezaan, geraspt (g) | 50 |
Spirelli (g) | 150 |
Pijnboompitten (el) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Broccolipesto
- Kook de broccoliroosjes 5 min. onafgedekt gaar in licht gezouten water.
- Giet af, spoel onder koud water. Laat uitlekken.
- Mix de broccoliroosjes met de pijnboompitten, 1 el basilicumblaadjes, knoflook, citroensap en 0,7 dl olijfolie tot een gladde massa. Voeg eventueel 2 el water toe als de pesto te droog is. Kruid met peper en zout.
Pasta
- Kook de pasta volgens receptuur gaar in licht gezouten water.
- Giet af. Hou wat kookvocht bij.
Groenten
- Bak de gerookte spekblokjes in wat olie aan.
- Voeg eventueel nog wat olie toe. Doe de champignons en de oesterzwammen bij het spek.Bak aan op een hoog vuur gedurende 3 à 5 min. Kruid met peper en zout.
- Meng de broccolipesto samen met de champignons en het spek onder de pasta. Laat nog even opwarmen op het vuur. Bevochtig de pasta eventueel met wat kookvocht van de pasta.
Serveren
- Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de stukken Gandaham er over.
- Bestrooi met de Parmezaan. Werk af met enkele blaadjes basilicum.