Pasta met broccolipesto, gedroogde ham en spek

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Pasta met broccolipesto, gedroogde ham en spek


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Gandaham, in stukken gescheurd (g) 40
Gerookte spekblokjes (g) 50
Broccoli, roosjes (g) 250
Kastanjechampignons, gehalveerd (g) 250
Oesterzwammen, in stukken gescheurd (g) 250
Citroensap  
Basilicum (el) + enkele blaadjes ter garnering 1 +
Knoflook (t) 1
Parmezaan, geraspt (g) 50
Spirelli (g) 150
Pijnboompitten (el) 1
Peper, zout  

Instructions

Broccolipesto

  • Kook de broccoliroosjes 5 min. onafgedekt gaar in licht gezouten water.
  • Giet af, spoel onder koud water. Laat uitlekken.
  • Mix de broccoliroosjes met de pijnboompitten, 1 el basilicumblaadjes, knoflook, citroensap en 0,7 dl olijfolie tot een gladde massa. Voeg eventueel 2 el water toe als de pesto te droog is. Kruid met peper en zout.

Pasta

  • Kook de pasta volgens receptuur gaar in licht gezouten water.
  • Giet af. Hou wat kookvocht bij.

Groenten

  • Bak de gerookte spekblokjes in wat olie aan.
  • Voeg eventueel nog wat olie toe. Doe de champignons en de oesterzwammen bij het spek.Bak aan op een hoog vuur gedurende 3 à 5 min. Kruid met peper en zout.
  • Meng de broccolipesto samen met de champignons en het spek onder de pasta. Laat nog even opwarmen op het vuur. Bevochtig de pasta eventueel met wat kookvocht van de pasta.

Serveren

  • Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de stukken Gandaham er over.
  • Bestrooi met de Parmezaan. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020