Pasta met bloemkool en kabeljauw uit de oven

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Pasta met bloemkool en kabeljauw uit de oven


  • Author: Annelies

Description

4

Een aangepast recept van Jamie Oliver. Echt lekker. Ook de dag nadien als lunch! Daarom maken we een dubbele portie. Stel 2 aparte ovenschotels samen. Zet de ovenschotel voor een andere dag afgedekt weg in de ijskast.


Ingredients

Bloemkool, in roosjes (st) 1
Pancetta (plakjes) 10
Grijze garnalen (g) 100
Kabeljauw (g) 250
Korte pasta (g) 300
Pittige harde kaas, geraspt (g) 200
Parmezaanschilfers (el) 3
Rozemarijn, fijngesnipperd (el) 2
Knoflook, fijngesneden (t) 2
Room (ml) 200
Kippenbouillonblokje  
Olijfolie (ml) 50
Panko (el) 5
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Leg de pancetta verdeeld over 2 ovenschotels (als je de dubbele portie maakt) naast elkaar op de bodem. Bak de pancetta krokant.

Pasta

  • Kook de pasta beetgaar volgens receptuur in gezouten water.
  • Giet af. Voeg een beetje olijfolie toe zodat de pasta niet aan elkaar kleeft.

Bloemkool

  • Kook de bloemkool beetgaar in licht gezouten water.
  • Giet af en spoel onder koud water om het garen te stoppen.

Kabeljauw

  • Breng ongeveer 1 liter water aan de kook samen met het bouillonblokje.
  • Pocheer de vis in de bouillon. Hou het kookvocht bij.

Crumble

  • Doe de pancetta in een blender. Voeg de panko en de rozemarijnnaaldjes toe.
  • Giet de olijfolie er bij en mix tot je een brokkelig geheel krijgt. Je moet de crumble goed kunnen uitstrooien. Pas indien nodig de hoeveelheid olijfolie of panko aan.
  • Kruid met wat peper en zout.

Room-kaassaus

  • Meng de room met de geraspte kaas en de fijngesnipperde knoflook.
  • Voeg ca. 300 ml kookvocht van de vis toe.
  • Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Vet de ovenschalen in.
  • Verdeel de pasta over de schalen. Vervolgens de bloemkoolroosjes en de kabeljauw over de pasta.
  • Strooi de garnaaltjes over de beide schotels.
  • Schep de room-kaassaus over de inhoud van de schotel. Verdeel er de Parmezaanschaafsels over.
  • Strooi als laatste de crumble over de schotel.
  • Zet de schotel in een van 200 °C.
  • Warm op tot alles pruttelt en er mooi goudbruin korstje te zien is.

 

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

14 september 2020