Pasta met bloemkool en kabeljauw uit de oven
Description
4
Een aangepast recept van Jamie Oliver. Echt lekker. Ook de dag nadien als lunch! Daarom maken we een dubbele portie. Stel 2 aparte ovenschotels samen. Zet de ovenschotel voor een andere dag afgedekt weg in de ijskast.
Ingredients
Bloemkool, in roosjes (st) | 1 |
Pancetta (plakjes) | 10 |
Grijze garnalen (g) | 100 |
Kabeljauw (g) | 250 |
Korte pasta (g) | 300 |
Pittige harde kaas, geraspt (g) | 200 |
Parmezaanschilfers (el) | 3 |
Rozemarijn, fijngesnipperd (el) | 2 |
Knoflook, fijngesneden (t) | 2 |
Room (ml) | 200 |
Kippenbouillonblokje | |
Olijfolie (ml) | 50 |
Panko (el) | 5 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Leg de pancetta verdeeld over 2 ovenschotels (als je de dubbele portie maakt) naast elkaar op de bodem. Bak de pancetta krokant.
Pasta
- Kook de pasta beetgaar volgens receptuur in gezouten water.
- Giet af. Voeg een beetje olijfolie toe zodat de pasta niet aan elkaar kleeft.
Bloemkool
- Kook de bloemkool beetgaar in licht gezouten water.
- Giet af en spoel onder koud water om het garen te stoppen.
Kabeljauw
- Breng ongeveer 1 liter water aan de kook samen met het bouillonblokje.
- Pocheer de vis in de bouillon. Hou het kookvocht bij.
Crumble
- Doe de pancetta in een blender. Voeg de panko en de rozemarijnnaaldjes toe.
- Giet de olijfolie er bij en mix tot je een brokkelig geheel krijgt. Je moet de crumble goed kunnen uitstrooien. Pas indien nodig de hoeveelheid olijfolie of panko aan.
- Kruid met wat peper en zout.
Room-kaassaus
- Meng de room met de geraspte kaas en de fijngesnipperde knoflook.
- Voeg ca. 300 ml kookvocht van de vis toe.
- Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Vet de ovenschalen in.
- Verdeel de pasta over de schalen. Vervolgens de bloemkoolroosjes en de kabeljauw over de pasta.
- Strooi de garnaaltjes over de beide schotels.
- Schep de room-kaassaus over de inhoud van de schotel. Verdeel er de Parmezaanschaafsels over.
- Strooi als laatste de crumble over de schotel.
- Zet de schotel in een van 200 °C.
- Warm op tot alles pruttelt en er mooi goudbruin korstje te zien is.