Pasta con salsicce e uova
Description
2
Scale
Ingredients
Pasta (g) | 200 |
Champignons, in blokjes (g) | 200 |
Gerookte spekblokjes (g) | 50 |
Gemengd gehakt (g) | 250 |
Pancetta (plakjes) | 4 |
Parmigiano, geraspt (g) | 50 |
Ei (st) | 2 |
Limoen, sap en zeste (st) | 1/2 |
Italiaanse kruiden (el) | 1 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 1 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Pasta
- Kook de pasta volgens receptuur in gezouten water beetgaar. Giet af. Hou wat kookwater bij.
Pastasaus
- Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden.
- Bak de gerookte spekblokjes in wat olijfolie aan. Haal uit de pan.
- Bak in dezelfde pan de gehele pancetta krokant. Haal uit de pan en houd apart voor garnering.
- Bak de champignons in hetzelfde vet. Haal uit de pan.
- Bak vervolgens het gehakt rul.
- Voeg de pasta en de champignons toe samen met enkele lepels kookvocht van de pasta. Het geheel moet smeuïg blijven. Laat nog 2 min. doorkoken.
- Meng de eieren, het limoensap, de zeste van de limoen, de Parmigiano in een kom. Kruid met peper.
Afwerking
- Neem het pastamengsel van het vuur. Roer het eimengsel en de peterselie erdoor. Serveer onmiddellijk.
- Verdeel de pastaschotel over de borden. Garneer met de pancetta.