Pasta con salsicce e uova

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Pasta con salsicce e uova


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Pasta (g) 200
Champignons, in blokjes (g) 200
Gerookte spekblokjes (g) 50
Gemengd gehakt (g) 250
Pancetta (plakjes) 4
Parmigiano, geraspt (g) 50
Ei (st) 2
Limoen, sap en zeste (st) 1/2
Italiaanse kruiden (el) 1
Peterselie, fijngehakt (el) 1
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Pasta

  • Kook de pasta volgens receptuur in gezouten water beetgaar. Giet af. Hou wat kookwater bij.

Pastasaus

  • Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden.
  • Bak de gerookte spekblokjes in wat olijfolie aan. Haal uit de pan.
  • Bak in dezelfde pan de gehele pancetta krokant. Haal uit de pan en houd apart voor garnering.
  • Bak de champignons in hetzelfde vet. Haal uit de pan.
  • Bak vervolgens het gehakt rul.
  • Voeg de pasta en de champignons toe samen met enkele lepels kookvocht van de pasta. Het geheel moet smeuïg blijven. Laat nog 2 min. doorkoken.
  • Meng de eieren, het limoensap, de zeste van de limoen, de Parmigiano in een kom. Kruid met peper.

Afwerking

  • Neem het pastamengsel van het vuur. Roer het eimengsel en de peterselie erdoor. Serveer onmiddellijk.
  • Verdeel de pastaschotel over de borden. Garneer met de pancetta.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 maart 2020