Paddenstoelensoep met mascarpone
Description
4
Ingredients
Rozemarijn (takje) | 1 |
Tijm (takje) | 5 |
Paddenstoelenbouillon (ml) | 620 |
Paddenstoelenfond (ml) | 380 |
Mascarpone (g) | 125 |
Look, fijngesnipperd (t) | 3 |
Rode ui, fijngesnipperd (st) | 2 |
Gemengde paddenstoelen (g) | 500 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Hou de kleine paddenstoelen apart. Hou de kopjes van bijvoorbeeld duinvoetje en nameco apart. De kopjes laat je in zijn geheel, de kleine paddenstoelen snij je in plakjes. Zet apart. De rest van de paddenstoelen snij je in stukken.
- Breng 620 ml water aan de kook. Los hier 1 blokje paddenstoelenbouillon in op. Samen met de fond heb je dan 1 l bouillon.
- Bind de takjes tijm en rozemarijn samen tot een ‘bouquet garni’.
Soep
- Fruit de ui en de look in olie aan.
- Voeg de gesneden paddenstoelen toe. Bak een 10-tal min. aan alle kanten aan.
- Overgiet met de paddenstoelenfond en de paddenstoelenbouillon. Voeg het pakketje tijm en rozemarijn toe.
- Breng de soep terug aan de kook. Laat een 20 min. op een laag vuur sudderen.
- Haal de tijm en rozemarijn uit de soep.
- Roer de mascarpone onder de soep. Mix de soep.
- Kruid af met peper en zout.
Champignons
- Bak in een andere pan de apart gezette paddenstoelen op een hoog vuur in wat olie aan. Als de paddenstoelen krimpen, zijn ze klaar. Kruid met peper en zout.
Afwerking
- Als de paddenstoelen gebakken zijn, schep dan de soep onmiddellijk uit in komen.
- Verdeel de gebakken paddenstoelen voorzichtig over de verschillende kommen. De soep is stevig en de paddenstoelen blijven aan de oppervlakte.
- Garneer eventueel nog met blaadje peterselie.
Notes
Variatie
- Gebruik room in plaats van mascarpone. De soep wordt dan wel dunner.