Ovenschotel met worst en tomaten, erwtenpuree
Description
2
Scale
Ingredients
Worst (st) | 2 |
Tomaten, in blokjes (st) | 4 |
Ui, in ringen (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Gerookte spekblokjes (g) | 50 |
Rozemarijnnaaldjes, gesnipperd (thl) | 1 |
Rode wijnazijn (el) | ½ |
Boter | |
Erwtenpuree | |
Bloemige aardappels (g) | 500 |
Erwten (diepvries – g) | 200 |
Ui, fijngesnipperd | 1 |
Limoen, zeste en sap (st) | ½ |
Zuring (blaadjes) (of bussel waterkers) | 10 |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
Ovenschotel
- Bak de worst bruin aan alle kanten in wat boter.
- Doe de uien, de bacon, de knoflook en de rozemarijn erbij.
- Bak het geheel 10 min. op een zacht vuur.
- Voeg de tomaten toe.
- Roer de azijn er onder.
- Schep het mengsel in een ovenschotel en bak 30 min. op 170 °C.
Puree
- Kook de aardappelen in licht gezouten water.
- Pureer ze. Voeg wat boter, peper en zout toe.
Erwten
- Fruit het uitje aan in wat boter.
- Doe de diepgevroren erwten erbij. Laat stoven tot de erwten gaar zijn.
- Pureer ½ van de erwten in de mixer.
- Voeg de erwtenpuree en de hele erwten bij de aardappelpuree. Roer goed om.
- Warm eventueel nog even door.
Afwerking
- Schep de fijngesneden zuring onder de puree.
- Voeg wat zeste en limoensap naar smaak toe. Dit geeft de puree een frisse toets.
- Kruid af met peper en zout.