Ovenschotel met worst en tomaten, erwtenpuree

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Ovenschotel met worst en tomaten, erwtenpuree


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Worst (st) 2
Tomaten, in blokjes (st) 4
Ui, in ringen (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Gerookte spekblokjes (g) 50
Rozemarijnnaaldjes, gesnipperd (thl) 1
Rode wijnazijn (el) ½
Boter
Erwtenpuree  
Bloemige aardappels (g) 500
Erwten (diepvries – g) 200
Ui, fijngesnipperd 1
Limoen, zeste en sap (st) ½
Zuring (blaadjes) (of bussel waterkers) 10
Boter
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.

Ovenschotel

  • Bak de worst bruin aan alle kanten in wat boter.
  • Doe de uien, de bacon, de knoflook en de rozemarijn erbij.
  • Bak het geheel 10 min. op een zacht vuur.
  • Voeg de tomaten toe.
  • Roer de azijn er onder.
  • Schep het mengsel in een ovenschotel en bak 30 min. op 170 °C.

Puree

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water.
  • Pureer ze. Voeg wat boter, peper en zout toe.

Erwten

  • Fruit het uitje aan in wat boter.
  • Doe de diepgevroren erwten erbij. Laat stoven tot de erwten gaar zijn.
  • Pureer ½ van de erwten in de mixer.
  • Voeg de erwtenpuree en de hele erwten bij de aardappelpuree. Roer goed om.
  • Warm eventueel nog even door.

Afwerking

  • Schep de fijngesneden zuring onder de puree.
  • Voeg wat zeste en limoensap naar smaak toe. Dit geeft de puree een frisse toets.
  • Kruid af met peper en zout.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

19 maart 2020