Ovenschotel met vis, broccoli, zongedroogde tomaatjes en aardappelpuree

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Ovenschotel met vis, broccoli, zongedroogde tomaatjes en aardappelpuree


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Stevige witvis, in blokjes (g) 125
Zalm, in blokjes (g) 125
Broccoli, roosjes (g) 300
Aardappelen, in vieren (g) 400
Half gedroogde tomaatjes, in reepjes (st) 4
Kappertjes (el) 1
Visbouillonblokje (st) 1/4
Room (ml) 125
Eigeel (st) 1
Roomboter  
Olie  
Melk  
Basilicum, fijngesneden (naar wens)  
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.

Aardappelpuree

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Stoom droog.
  • Maar er een puree van met het eigeel, een flinke klont roomboter en een scheutje melk. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Broccoli

  • Kook de broccoliroosjes beetgaar in licht gezouten water (3 à 4 min.). Giet af en spoel onder koud water.
  • Meng de tomaatjes en de kappertjes onder de broccoli.

Vis

  • Doe een scheutje olie in een pan. Doe de room samen met het bouillonblokje er bij. Kruid nog extra met peper. Breng aan de kook.
  • Leg er de visblokjes in. Zet het vuur lager en laat de vis rustig pocheren.
  • Haal de vis uit de room met een schuimspaan zodat alle vocht in de pan blijft. Zet het vuur hoger en laat de room tot de helft inkoken.

 

 

 

Ovenschotel

Vet een gepaste ovenschotel in. Leg de broccolimengeling op de bodem. Leg er de visblokjes tussen. Verdeel de saus over de schotel. Doe dan de puree over de schotel. Strijk glad en maak er daarna met een vork een patroontje in (je kan ook een spuitzak gebruiken).

 

Afwerking

Zet de schotel voor 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

 

Serveer, voor de liefhebber, met wat fijngesneden basilicum.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020