Ovenschotel met vis, broccoli, zongedroogde tomaatjes en aardappelpuree
Description
2
Scale
Ingredients
Stevige witvis, in blokjes (g) | 125 |
Zalm, in blokjes (g) | 125 |
Broccoli, roosjes (g) | 300 |
Aardappelen, in vieren (g) | 400 |
Half gedroogde tomaatjes, in reepjes (st) | 4 |
Kappertjes (el) | 1 |
Visbouillonblokje (st) | 1/4 |
Room (ml) | 125 |
Eigeel (st) | 1 |
Roomboter | |
Olie | |
Melk | |
Basilicum, fijngesneden (naar wens) | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
Aardappelpuree
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Stoom droog.
- Maar er een puree van met het eigeel, een flinke klont roomboter en een scheutje melk. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Broccoli
- Kook de broccoliroosjes beetgaar in licht gezouten water (3 à 4 min.). Giet af en spoel onder koud water.
- Meng de tomaatjes en de kappertjes onder de broccoli.
Vis
- Doe een scheutje olie in een pan. Doe de room samen met het bouillonblokje er bij. Kruid nog extra met peper. Breng aan de kook.
- Leg er de visblokjes in. Zet het vuur lager en laat de vis rustig pocheren.
- Haal de vis uit de room met een schuimspaan zodat alle vocht in de pan blijft. Zet het vuur hoger en laat de room tot de helft inkoken.
Ovenschotel
Vet een gepaste ovenschotel in. Leg de broccolimengeling op de bodem. Leg er de visblokjes tussen. Verdeel de saus over de schotel. Doe dan de puree over de schotel. Strijk glad en maak er daarna met een vork een patroontje in (je kan ook een spuitzak gebruiken).
Afwerking
Zet de schotel voor 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
Serveer, voor de liefhebber, met wat fijngesneden basilicum.