Ovenschotel met spitskool, spruitjes, gnocchi en gehakt
Description
2
Scale
Ingredients
Spitskool, in repen gesneden (st) | 1/2 |
Spruiten, gehalveerd (g) | 200 |
Rode paprika, in repen (st) | 1 |
Sjalot, in ringen (st) | 1 |
Gnocchi, koelvers (g) | 200 |
Braadworsten (st) | 2 |
Boter (g) | 15 |
Bloem (g) | 15 |
Melk (ml) | 150 |
Olie | |
Smeerkaas, natuur (tipjes) | 3 |
Paneermeel | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
Spitskool en spruiten
- Breng licht gezouten water aan de kook.
- Doe de spitskool en spruiten in het water. Kook de groenten beetgaar.
- Giet de groenten af. Vang 150 ml kookvocht op.
Paprika en ui
- Stoof de paprika en ui in olijfolie gaar.
Braadworst
- Verwijder het velletje van de worsten.
- Verhit olijfolie in een koekenpan.
- Pluk blokjes van de worst af en bak deze goudbruin in de olie.
Kaassaus
- Smelt de boter in de pan. Bestrooi met de bloem. Roer goed door en blijf roeren. Laat het mengsel bakken tot je een koekjesgeur ruikt.
- Voeg de 150 ml groentenat toe. Goed doorroeren. Vul verder aan met melk tot de gewenste sausdikte bereikt is. De saus mag nog iets lopen.
- Roer er vervolgens de smeerkaas door. Roer tot alles opgelost is.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Gnocchi
- Bak de gnocchi goudbruin in olijfolie.
Ovenschotel
- Bestuif een ovenschotel met wat olijfolie.
- Verdeel de gehaktballetjes over de schotel.
- Doe de groenten bij de schotel (spitkool, spruiten, paprika en ui).
- Strooi de gnocchi over de schotel.
- Bedek de ovenschotel met de kaassaus. Strooi er paneermeel over.
- Laat de schotel terug warmen en kleuren in de oven gedurende ca. 15 min.