Ovenschotel met spitskool, spruitjes, gnocchi en gehakt

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Ovenschotel met spitskool, spruitjes, gnocchi en gehakt


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Spitskool, in repen gesneden (st) 1/2
Spruiten, gehalveerd (g) 200
Rode paprika, in repen (st) 1
Sjalot, in ringen (st) 1
Gnocchi, koelvers (g) 200
Braadworsten (st) 2
Boter (g) 15
Bloem (g) 15
Melk (ml) 150
Olie  
Smeerkaas, natuur (tipjes) 3
Paneermeel
Nootmuskaat
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.

Spitskool en spruiten

  • Breng licht gezouten water aan de kook.
  • Doe de spitskool en spruiten in het water. Kook de groenten beetgaar.
  • Giet de groenten af. Vang 150 ml kookvocht op.

Paprika en ui

  • Stoof de paprika en ui in olijfolie gaar.

Braadworst

  • Verwijder het velletje van de worsten.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan.
  • Pluk blokjes van de worst af en bak deze goudbruin in de olie.

Kaassaus

  • Smelt de boter in de pan. Bestrooi met de bloem. Roer goed door en blijf roeren. Laat het mengsel bakken tot je een koekjesgeur ruikt.
  • Voeg de 150 ml groentenat toe. Goed doorroeren. Vul verder aan met melk tot de gewenste sausdikte bereikt is. De saus mag nog iets lopen.
  • Roer er vervolgens de smeerkaas door. Roer tot alles opgelost is.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Gnocchi

  • Bak de gnocchi goudbruin in olijfolie.

Ovenschotel

  • Bestuif een ovenschotel met wat olijfolie.
  • Verdeel de gehaktballetjes over de schotel.
  • Doe de groenten bij de schotel (spitkool, spruiten, paprika en ui).
  • Strooi de gnocchi over de schotel.
  • Bedek de ovenschotel met de kaassaus. Strooi er paneermeel over.
  • Laat de schotel terug warmen en kleuren in de oven gedurende ca. 15 min.

 

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

23 mei 2020