Ovenschotel met krieltjes, broccoli, courgette en champignons overgoten met kruidenkaas
Description
2
Ingredients
Kipfilets, in blokjes (st) | 2 |
Kippenkruiden | |
Broccoli | ¼ |
Courgette, in blokjes (st) | 1/2 |
Champignons, in kwartjes (g) | 100 |
Puntpaprika, in blokjes (st) | 1 |
Krieltjes (g) | 300 |
Kruidenkaas om te koken (vb. boursin cuisine) (g) | 120 |
Gratinkaas (g) | 75 |
Melk | |
Boter | |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op grillstand.
Krieltjes
- Kook de krieltjes gaar in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
- Laat een beetje afkoelen.
- Halveer de grotere krieltjes overlangs.
Paprika en courgette
- Stoof de paprika en de courgette in boter gaar.
- Kruid met peper en zout.
Broccoli
- Snij de broccoli in roosjes.
- Snij de onderkant van de broccoli af. Schil de dikke stam. De zijtakjes mogen zo gebruikt worden. Snij de stam en de zijtakjes in kleine blokjes.
- Kook de blokjes in licht gezouten water gedurende een 5-tal minuten. Voeg dan de broccoliroosjes toe. Laat nog eens 3 à 4 minuten koken.
- Giet alles af.
Champignons
- Bak de champignons in olie op een hoog vuur goudbruin.
- Kruid met peper en zout.
Kippenblokjes
- Kruid de kippenblokjes met kippenkruiden.
- Bak de kippenblokjes in olijfolie goudbruin en gaar.
Kruidensaus
- Smelt de kruidenkaas op een zacht vuurtje.
- Voeg er een flinke scheut melk bij tot je een licht lopende saus krijgt.
Afwerking
- Doe de groenten in een passende ovenschaal.
- Verdeel de kippenblokjes over de groenten.
- Maak een dekseltje met de krieltjes.
- Verdeel de gemalen kaas over de schotel.
- Zet de schotel enkele minuutjes onder de grill tot de kaas mooi goudbruin is.