Ovenschotel met krieltjes, broccoli, courgette en champignons overgoten met kruidenkaas

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Ovenschotel met krieltjes, broccoli, courgette en champignons overgoten met kruidenkaas


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Kipfilets, in blokjes (st) 2
Kippenkruiden  
Broccoli ¼
Courgette, in blokjes (st) 1/2
Champignons, in kwartjes (g) 100
Puntpaprika, in blokjes (st) 1
Krieltjes (g) 300
Kruidenkaas om te koken (vb. boursin cuisine) (g) 120
Gratinkaas (g) 75
Melk  
Boter  
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op grillstand.

Krieltjes

  • Kook de krieltjes gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en stoom droog.
  • Laat een beetje afkoelen.
  • Halveer de grotere krieltjes overlangs.

Paprika en courgette

  • Stoof de paprika en de courgette in boter gaar.
  • Kruid met peper en zout.

Broccoli

  • Snij de broccoli in roosjes.
  • Snij de onderkant van de broccoli af. Schil de dikke stam. De zijtakjes mogen zo gebruikt worden. Snij de stam en de zijtakjes in kleine blokjes.
  • Kook de blokjes in licht gezouten water gedurende een 5-tal minuten. Voeg dan de broccoliroosjes toe. Laat nog eens 3 à 4 minuten koken.
  • Giet alles af.

Champignons

  • Bak de champignons in olie op een hoog vuur goudbruin.
  • Kruid met peper en zout.

Kippenblokjes

  • Kruid de kippenblokjes met kippenkruiden.
  • Bak de kippenblokjes in olijfolie goudbruin en gaar.

Kruidensaus

  • Smelt de kruidenkaas op een zacht vuurtje.
  • Voeg er een flinke scheut melk bij tot je een licht lopende saus krijgt.

Afwerking

  • Doe de groenten in een passende ovenschaal.
  • Verdeel de kippenblokjes over de groenten.
  • Maak een dekseltje met de krieltjes.
  • Verdeel de gemalen kaas over de schotel.
  • Zet de schotel enkele minuutjes onder de grill tot de kaas mooi goudbruin is.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

10 juli 2020