Ovenschotel met kabeljauw, kikkererwten en tomaten met rijst

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Ovenschotel met kabeljauw, kikkererwten en tomaten met rijst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Rijst (g) 125
Kabeljauwfilet (g) 300
Tomatenblokjes, uit blik (g) 400
Kikkererwten, uit blik, uitgelekt (g) 200
Tomaten, in kleine blokjes (st) 2
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Kappertjes (thl) 2
Honing (el) 1
Citroen, in schijfjes (st) ½
Gruyère kaas, gemalen (g) 50
Visbouillon, blokje (st) 2
Kruidentuiltje (st) 1
Italiaanse kruiden (el) 1/2
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kabeljauw

  • Breng ca. 1 L water met de 2 visbouillonblokjes aan de kook.
  • Zet dan het vuur lager, maar houd het tegen de kook aan.
  • Leg de vis in het water en pocheer deze.
  • Haal de vis uit het kookvocht. Hou het kookvocht nog even bij.

Tomaten-groentesaus

  • Fruit de uien in olijfolie glazig.
  • Voeg de knoflook toe en laat even mee stoven.
  • Doe de tomatenblokjes samen met de Italiaanse kruiden en het kruidentuiltje er bij. Laat dit alles enkele minuten zachtjes sudderen zodat de kruiden hun smaken kunnen afgeven. Verwijder vervolgens het kruidentuiltje.
  • Roer er de kikkererwten en de honing onder.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Als de saus te droog is, voeg wat visbouillon toe.

Ovenschotel samenstellen

  • Leg de vis in een niet te ruime ovenschotel. Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout.
  • Schenk er de tomaten-groentesaus over.
  • Verdeel de citroenschijfjes over de schotel.
  • Strooi de gemalen kaas over de schotel.
  • Bak  de schotel 15 min.in de oven.

Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur gaar.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

30 mei 2020