Ovenschotel met kabeljauw in roomsaus en spinaziepuree
Description
2
Scale
Ingredients
Kabeljauwfilet (g) | 250 |
Wortelen, in schijfjes (g) | 100 |
Aardappelen (g) | 400 |
Spinazie (g) | 450 |
Room (ml) | 200 |
Knoflook (t) | 1 |
Tijm (takje) | 1 |
Laurierblad | 1 |
Boter | |
Olijfolie | |
Melk | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en laat droog stomen. Maak een puree met wat boter. Gebruik voorlopig geen melk want de spinazie geeft ook vocht af.
Groenten
- Stoof ondertussen de wortelschijfjes in wat boter aan. Voeg een beetje water, de tijm en het laurierblad toe.
- Kruid met peper en zout. Laat zachtjes beetgaar worden.
- Doe ondertussen wat olie in een pan. Prik de knoflook op een vork. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en roer ondertussen met de knoflook door de pan. Laat de spinazie slinken.
- Voeg de spinazie toe aan de puree. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg bij de aardappelpuree. Hou warm.
Roomsaus
- Doe 2 el boter samen met de room in een pan. Laat de room al kokend indikken. Kruid met peper en zout.
- Beboter een passende ovenschaal. Leg er de kabeljauwmoten in. Voeg de wortelen bij de roomsaus. Giet de saus over de kabeljauw. Laat in de oven garen en gratineren gedurende ca. 15 min. (hangt af van de dikte van de vis!!). De vis moet nog wat glazig binnenin blijven.