Ovenschotel met chipolata, bloemkool, spinazie, gedroogde pruimen en een deksel van aardappelpuree.
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
- Maak een puree met een klontje boter, een scheutje melk en het eitje.
- Kruid af met peper en zout.
- Meng er de peterselie door.
Chipolata
- Snij de chipolata in stukjes van ca. 3 cm.
- Bak de worstjes in een beetje olie gaar.
- Doe de spinazie bij de worsten en laat deze slinken.
Groenten en pruimen
- Bak de bloemkool, de pruimen en de kerriepoeder in olie op een laag vuurtje.
- Voeg 125 ml water toe. Laat alles onder deksel gedurende ca. 10 min. sudderen of tot de bloemkool beetgaar is.
Samenstellen ovenschotel
- De ovenschotel moet niet ingevet worden wanneer je als eerste laag de chipolata met spinazie legt.
- Als tweede laag komt de bloemkool met de pruimen er boven (zonder vocht).
- Vervolgens maak jee de derde laag met de aardappelpuree.
- Verdeel de kaas en de paneermeel over de schotel. Leg hier en daar een klein klontje boter op de kaas.
- Laat de schotel ca. 20 min. gratineren in de oven.