Ovenschotel met chipolata, bloemkool, spinazie, gedroogde pruimen en een deksel van aardappelpuree.

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Ovenschotel met chipolata, bloemkool, spinazie, gedroogde pruimen en een deksel van aardappelpuree.


  • Author: Annelies

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en stoom droog.
  • Maak een puree met een klontje boter, een scheutje melk en het eitje.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Meng er de peterselie door.

Chipolata

  • Snij de chipolata in stukjes van ca. 3 cm.
  • Bak de worstjes in een beetje olie gaar.
  • Doe de spinazie bij de worsten en laat deze slinken.

Groenten en pruimen

  • Bak de bloemkool, de pruimen en de kerriepoeder in olie op een laag vuurtje.
  • Voeg 125 ml water toe. Laat alles onder deksel gedurende ca. 10 min. sudderen of tot de bloemkool beetgaar is.

Samenstellen ovenschotel

  • De ovenschotel moet niet ingevet worden wanneer je als eerste laag de chipolata met spinazie legt.
  • Als tweede laag komt de bloemkool met de pruimen er boven (zonder vocht).
  • Vervolgens maak jee de derde laag met de aardappelpuree.
  • Verdeel de kaas en de paneermeel over de schotel. Leg hier en daar een klein klontje boter op de kaas.
  • Laat de schotel ca. 20 min. gratineren in de oven.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

14 juni 2020