Ovenschotel met broccoli, prei en courgette
Description
2
De gemarineerde brochettes stonden in de reclame. Dus dit werd het vlees dat ik bij deze ovenschotel geserveerd heb. Er mag vlees met pit gekozen worden want de ovenschotel heeft geen krachtige smaak (tenzij je veel kerrie gebruikt).
Wil je eens geen vlees eten, gebruik dan de volledige broccoli. Maak ook een beetje meer saus.
Scale
Ingredients
Broccoli, roosjes (st) | ½ |
Prei, in ringen (st) | 1 |
Courgette, in wat grotere blokjes (st) | 1 |
Room (ml) | 100 |
Geraspte kaas (g) | 50 |
Kerrie (thl) | 2 |
Krieltjes, voorgegaard (g) | 400 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Groenten
- Kook de broccoli beetgaar in licht gezouten water. Giet af.
- Stoof de prei en de courgetten in olijfolie beetgaar.
- Voeg de room samen met de kerriepoeder toe. Roer goed om.
- Voeg de broccoli toe.
- Kruid af met peper en zout en eventueel nog wat kerriepoeder.
- Doe het geheel in een met olie ingevette ovenschaal.
- Verdeel de kaas over de schotel.
- Zet ca. 15 min. in de oven.
Krieltjes
- Bak de krieltjes in olijfolie goudbruin.