Ovengroenten met kervel-bechamelsaus
Description
2
Scale
Ingredients
Vastkokende aardappels (g) | 400 |
Wortels, in schijfjes (g) | 250 |
Champignons, in kwartjes (g) | 200 |
Lente-uitjes, fijngesnipperd (st) | 2 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Kervel, fijngehakt (bosje) | 1 |
Mozzarella, in brokjes gescheurd (g) | 125 |
Groentebouillon, blokje | 3/4 |
Boter (g) | 15 |
Bloem (g) | 15 |
Melk (ml) | 200 |
Olie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Groenten
- Kook de aardappels en de wortelen in licht gezouten water gedurende ca. 10 min. Giet de groenten af.
- Bak de champignons in olie op een hoog vuur goudbruin. Stoof op het laatste de lente-uitjes mee.
- Fruit de uien glazig in wat boter.
Bechamelsaus
- Smelt 15 g boter. Roer de bloem er door. Laat even bakken.
- Doe de melk erbij. Roer goed door.
- Doe de gehakte kervel er bij. Laat slinken.
- Mix de saus.
- Voeg eventueel nog wat melk toe als de saus te dik is.
- Verkruimel er 3/4 van een groentebouillon over. Roer goed door.
- Doe de groenten en de aardappels bij de saus. Schep goed door elkaar.
- Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Doe de groenten in een passende ovenschotel.
- Strooi de mozzarella over de schaal.
- Laat de schotel ca. 20 min. garen in de voorverwarmde oven.