Ovengroenten met kervel-bechamelsaus

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Ovengroenten met kervel-bechamelsaus


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Vastkokende aardappels (g) 400
Wortels, in schijfjes (g) 250
Champignons, in kwartjes (g) 200
Lente-uitjes, fijngesnipperd (st) 2
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Kervel, fijngehakt (bosje) 1
Mozzarella, in brokjes gescheurd (g) 125
Groentebouillon, blokje 3/4
Boter (g) 15
Bloem (g) 15
Melk (ml) 200
Olie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  •  Verwarm de oven voor op 180 °C.

Groenten

  • Kook de aardappels en de wortelen in licht gezouten water gedurende ca. 10 min. Giet de groenten af.
  • Bak de champignons in olie op een hoog vuur goudbruin. Stoof op het laatste de lente-uitjes mee.
  • Fruit de uien glazig in wat boter.

Bechamelsaus

  • Smelt 15 g boter. Roer de bloem er door. Laat even bakken.
  • Doe de melk erbij. Roer goed door.
  • Doe de gehakte kervel er bij. Laat slinken.
  • Mix de saus.
  • Voeg eventueel nog wat melk toe als de saus te dik is.
  • Verkruimel er 3/4 van een groentebouillon over. Roer goed door.
  • Doe de groenten en de aardappels bij de saus. Schep goed door elkaar.
  • Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Doe de groenten in een passende ovenschotel.
  • Strooi de mozzarella over de schaal.
  • Laat de schotel ca. 20 min. garen in de voorverwarmde oven.

 

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 april 2020