Ovengebakken kip met zachte kerriesaus, gebakken appeltjes en rijst

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Ovengebakken kip met zachte kerriesaus, gebakken appeltjes en rijst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kippenbouten (st) 2
Appel (vb. jonagold), geschild, in 6 schijfjes (st) 2
Wortel, in blokjes (st) 1
Tijm, takje, blaadjes afritsen (st) 1
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Kokosmelk (ml) 100
Basmatirijst (g) 125
Citroensap om de appel te besprenkelen tegen verkleuring  
Madraskerrie (el) 1
Koriander, fijngesnipperd (el) 1
Boter  
Olijfolie  
Groentebouillon (blokje) (ml) 100
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kip en groentensaus

  • Giet 2 el olijfolie in een vuurvaste stoofpot en roerbak de ui gedurende 5 min.
  • Voeg de stukken kip toe en laat ze goudbruin bakken.
  • Doe de wortelblokjes, de kokosmelk, de bouillon, de kerrie en de tijm erbij en kruid met peper en zout. Dek af en bak 30 min in de oven.
  • Haal het deksel van de pot en laat nog 10 min. verder bakken.
  • Haal de kip uit de pot en hou warm. Mix de saus.

Rijst

  • Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer voor het serveren de koriander door de rijst.

Appel

  • Snij de appels in 6 en besprenkel met citroensap. Bak in de boter op een zacht vuur.

Afwerking

  • Warm voor het serveren de saus even op.
  • Serveer de kip met de rijst, de appelpartjes en de saus op een voorverwarmd bord.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020