Ovengebakken kip met zachte kerriesaus, gebakken appeltjes en rijst
Description
2
Scale
Ingredients
Kippenbouten (st) | 2 |
Appel (vb. jonagold), geschild, in 6 schijfjes (st) | 2 |
Wortel, in blokjes (st) | 1 |
Tijm, takje, blaadjes afritsen (st) | 1 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Kokosmelk (ml) | 100 |
Basmatirijst (g) | 125 |
Citroensap om de appel te besprenkelen tegen verkleuring | |
Madraskerrie (el) | 1 |
Koriander, fijngesnipperd (el) | 1 |
Boter | |
Olijfolie | |
Groentebouillon (blokje) (ml) | 100 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kip en groentensaus
- Giet 2 el olijfolie in een vuurvaste stoofpot en roerbak de ui gedurende 5 min.
- Voeg de stukken kip toe en laat ze goudbruin bakken.
- Doe de wortelblokjes, de kokosmelk, de bouillon, de kerrie en de tijm erbij en kruid met peper en zout. Dek af en bak 30 min in de oven.
- Haal het deksel van de pot en laat nog 10 min. verder bakken.
- Haal de kip uit de pot en hou warm. Mix de saus.
Rijst
- Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer voor het serveren de koriander door de rijst.
Appel
- Snij de appels in 6 en besprenkel met citroensap. Bak in de boter op een zacht vuur.
Afwerking
- Warm voor het serveren de saus even op.
- Serveer de kip met de rijst, de appelpartjes en de saus op een voorverwarmd bord.