Oosterse wok met eiernoedels en kalkoenblokjes

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Oosterse wok met eiernoedels en kalkoenblokjes


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kalkoenfilet, in blokjes (g) 200
Eiernoedels (g) 125
Paksoi, in reepjes (st) 1
Shiitake (g) 125
Lente-uitjes, fijngesnipperd (st) 2
Spaanse peper, ontpit, fijngesneden (st) 1/2
Vissaus (el) 2
Sweet Chilisaus (el) 2
Koriander, fijngehakt (el) 1
Limoensap (el) 1
Arachideolie
Peper, zout
Atjar Tjampoer (facultatief)
Amandelschilfers, geroosterd (g) 10

Instructions

Kalkoenblokjes

  • Kruid de blokjes kalkoen met peper en zout.
  • Verhit de arachideolie in de wok op een hoog vuur en roerbak enkele minuten. Schep uit de wok en zet even opzij.

Groenten

  • Roerbak in dezelfde wok de lente-uitjes met het pepertje.
  • Doe er de paksoi bij en roerbak nog enkele minuten.
  • Bak de shiitake in aparte pan op een hoog vuur in wat olie goudbruin. Voeg bij de rest van de groenten.
  • Meng de vissaus met de chilisaus en het limoensap. Schenk een deel bij de groenten en roer goed om. Proef en voeg eventueel nog wat extra toe.
  • Schep er ook de kalkoenblokjes door. Kruid af met peper en vissaus.

Noedels

  • Kook de eiernoedels (ca. 4 min.) volgens de receptuur in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

Afwerking

  • Verdeel de warme eiernoedels over de borden.
  • Schep er de wokgroenten over.
  • Garneer met de amandelschilfers en de koriander.
  • Geef er wat atjar tjampoer bij.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

19 maart 2020