Oosterse eiersoep
Description
4
Dit is een gemakkelijke soep door het gebruik van diepvriesgroenten of kant en klare fijngesneden soepgroenten.
Ik kookte de balletjes voor de ‘balletjes in peperroomsaus’ in kippenbouillon gaar. Deze bouillon heb ik gebruikt om de soep te maken. Zo gooi je niets weg.
Heb je miso in huis, voeg deze dan toe aan de soep. Dat geeft de soep een Oosterse toets.
Scale
Ingredients
Kippenbouillon (L) | 1 |
Miso (facultatief) (g) | 10 |
Maïzena (el) | 2 |
Gemberpoeder (thl) | 1 |
Knoflookpoeder (thl) | ½ |
Gemengde groenten: wortelen, prei, maïs, erwten… (vers of diepvries groentesoep) (ml) | 500 |
Ei, losgeklopt (st) | 4 |
Peper, zout |
Instructions
- Kook de bouillon samen met de miso, de gemberpoeder, de knoflookpoeder en de verse of diepgevroren groenten tot het geheel gaar is.
- Los de maïzena op in een beetje water. Voeg toe aan de soep. Laat even koken zodat de soep wat indikt.
- Voeg heel langzaam de losgeklopte eieren toe terwijl je langzaam in de soep roert.Er ontstaan mooie eireslierten.
- Kruid de soep af met peper en zout.