Oosters getinte eend met noedels en frisse salade

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Oosters getinte eend met noedels en frisse salade


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Eendenborst, met vel (st) 2
Noedels (g) 125
Wakamé, klaargemaakte zeewiersalade (g) 60
Gember, geraspt (g) 15
Knoflook, geraspt (t) 1
Sojasaus (el) 2
Edoornsiroop (el) 1 1/2
Rijstazijn (el) 2
Sweet chilisaus (thl) 2
Chinese kool, in fijne reepjes (st) 1/4
Komkommer, in blokje (st) 1/2
Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesneden 1/2
Sinaasappel, à vif gesneden, in stukjes (st) 1
Pinda’s, ongezouten, grofgehakt (el) 1
Arachideolie  
Sesamolie  
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Laat de eendenborsten op kamertemperatuur komen.
  • Maak de marinade voor de eend (te gebruiken na het bakken!). Meng in kommetje: olijfolie, esdoornsiroop, sojasaus, chilisaus, geplette look en rijstazijn. Voeg een scheutje water toe.

Salade

  • Meng in een kom: de Chinese kool, de stukjes komkommer, de chilipeper, de geraspte gember en wakamé.
  • Snij vervolgens de sinaasappel in stukjes (gebruik bij voorkeur de a-vif-methode). Hou ook het sap bij dat vrijkomt tijdens het snijden en voeg dit samen met de stukjes sinaasappel aan de salade toe.
  • Werk af met wat zout en een scheutje sesamolie.

Eend

  • Snij de eendenborsten langs de vetkant licht in (kruisgewijs). Zorg dat je het vlees niet raakt.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een braadpan en schroei de eendenborsten langs de vetkant tot ze een mooie bruine kleur hebben. Draai om en laat dan nog een drietal minuten op de vleeskant bakken. Hoe lang je de eend moet bakken hangt van de dikte van het vlees af. Het vlees moet nog een beetje rosé zijn van binnen. Zet de pan van het vuur.
  • Verwijder het meeste vet uit de pan. Giet de marinade over de eend. Dek af met wat aluminiumfolie en laat rustig marineren.

Noedels

  • Gaar ondertussen de noedels volgens de instructies op de verpakking in kokend water met een snuifje zout.

Afwerking

  • Meng de noedels onder de salade of geef ze er apart bij.
  • Snij de eendenborsten in plakjes. Schep nog wat marinade over de stukjes vlees en bestrooi met wat pindanoten net voor je opdient.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020