
Omelet met spinazie, avocado en zure room
Description
2
Een heerlijke omelet met veel groenten dat als ontbijt of lunch geserveerd kan worden. De omeletten kan je vooraf bakken en in de microgolf terug opwarmen. Dat is zeker handig als je dit gerecht als ontbijt wilt eten.
In plaats van zure room met room, kan je ook hüttenkäse gebruiken.
Je kan de omelet nog pimpen met gehakte walnoten of hazelnoten. Een beetje geraspte kaas onder het eimengsel roeren, laat het ook weer wat anders smaken.
Wil je wat meer luxe, dan kan je er nog zalmsnippers over strooien.
Scale
Ingredients
Eieren | 4 |
Babyspinazie (g) | 400 |
Avocado, in schijfjes (st) | 2 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Zure room (ml) | 100 |
Slagroom (ml) | 50 |
Olijfolie | |
Olijfolie met citroen | |
Citroensap | |
Peper, zout |
Instructions
Avocado
- Halveer de avocado.
- Snij de avocado in plakjes.
- Besprenkel het vruchtvlees met citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Kruid met peper.
Zure room-roomsaus
- Klop de room lobbig. Klop er vervolgens de zure room door.
- Kruid af met peper en zout.
Spinazieomelet
- Hou een handvol blaadjes spinazie apart. Verwijder hiervan de steeltjes.
- Fruit de ui en de look in wat olijfolie.
- Voeg de rest van de spinazie toe. Laat de spinazie slinken.
- Doe de spinazie in een vergiet en duw zoveel mogelijk vocht er uit.
- Mix de spinazie met de staafmixer of een blender tot een fijne puree.
- Klop de eieren met wat water los. Roer de spinaziepuree onder het eimengsel.
- Kruid af met peper en zout.
- Afhankelijk van de grootte van de pan bak je 2 of 4 omeletten.
Afwerking
- Leg de spinazieomelet op een bord.
- Verdeel een eetlepel saus over de omelet.
- Leg er wat blaadjes spinazie en schijfjes avocado op.
- Druppel er als laatste wat citroenolijfolie over.