Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Nasi Goreng


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Rijst (g) 150
Roze garnalen (g) 50
Kipfilet, in blokjes (g) 150
Wortel, in stukjes (g) 30
Preiwit, in ringen (g) 30
Witte selder (ook blaadjes) , fijngehakt (stengel) 1
Sojascheuten  (g) 30
Ui (st), gesnipperd 1
Ketjap manis (el) 1
Sambal (thl) 1
Knoflook , fijngesneden (t) 1
Ei 1
Vissaus (thl) 2
Olie  
Kroepoek  
Zoetzure augurkjes  
Zout

Instructions

  • Kook de rijst in gezouten water en laat afkoelen.
  • Nog beter is een restje rijst van de vorige dag te gebruiken.

Nasi Goreng

  • Verhit wat olie in een wok en roerbak daarin de uien en de knoflook tot de uien geel kleuren.
  • Voeg het vlees toe en bak even mee.
  • Doe er de groenten bij en roerbak ze. De selderblaadjes apart houden voor de garnering. De groenten moeten knapperig blijven.
  • Doe er beetje bij beetje de rijst bij en meng goed, tot de rijst en de groenten gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Roer de sambal en de ketjap door de nasi, en als laatste de garnalen. Breng op smaak met de vissaus (zout).

Omelet

  • Kluts de eieren. Breng op smaak met zout. Bak er een dunne omelet van. Rol op en snij in reepjes.

Kroepoek

  • Frituur de kroepoek in de frituurketel.
  • Kan je geen ongebakken kroepoek vinden, dan is kan en klare kroepoek een alternatief.

Afwerking

  • Garneer de nasi goreng met reepjes omelet, zoetzure augurkjes en wat kroepoek. Bestrooi met de fijngehakte selder.

Notes

Weetje

  • Nasi Goreng betekent ‘gebakken rijst’. Om de rijst goed te kunnen bakken moet je met koude rijst werken.
Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

2 maart 2020