Nasi Goreng
Description
2
Scale
Ingredients
Rijst (g) | 150 |
Roze garnalen (g) | 50 |
Kipfilet, in blokjes (g) | 150 |
Wortel, in stukjes (g) | 30 |
Preiwit, in ringen (g) | 30 |
Witte selder (ook blaadjes) , fijngehakt (stengel) | 1 |
Sojascheuten (g) | 30 |
Ui (st), gesnipperd | 1 |
Ketjap manis (el) | 1 |
Sambal (thl) | 1 |
Knoflook , fijngesneden (t) | 1 |
Ei | 1 |
Vissaus (thl) | 2 |
Olie | |
Kroepoek | |
Zoetzure augurkjes | |
Zout |
Instructions
- Kook de rijst in gezouten water en laat afkoelen.
- Nog beter is een restje rijst van de vorige dag te gebruiken.
Nasi Goreng
- Verhit wat olie in een wok en roerbak daarin de uien en de knoflook tot de uien geel kleuren.
- Voeg het vlees toe en bak even mee.
- Doe er de groenten bij en roerbak ze. De selderblaadjes apart houden voor de garnering. De groenten moeten knapperig blijven.
- Doe er beetje bij beetje de rijst bij en meng goed, tot de rijst en de groenten gelijkmatig verdeeld zijn.
- Roer de sambal en de ketjap door de nasi, en als laatste de garnalen. Breng op smaak met de vissaus (zout).
Omelet
- Kluts de eieren. Breng op smaak met zout. Bak er een dunne omelet van. Rol op en snij in reepjes.
Kroepoek
- Frituur de kroepoek in de frituurketel.
- Kan je geen ongebakken kroepoek vinden, dan is kan en klare kroepoek een alternatief.
Afwerking
- Garneer de nasi goreng met reepjes omelet, zoetzure augurkjes en wat kroepoek. Bestrooi met de fijngehakte selder.
Notes
Weetje
- Nasi Goreng betekent ‘gebakken rijst’. Om de rijst goed te kunnen bakken moet je met koude rijst werken.