Description
2
Serveer de mosselen met een lekker portie friet.
Ben je niet zo’n fan van koriander, gebruik dan een dubbele hoeveelheid bladpeterselie. Beide kruiden gebruiken is ook een optie.
Ingredients
| Mosselen (kg) | 2 |
| Citroengras, grof gesneden (st) | 2 |
| Gember, geschild en fijn gesneden(cm) | 2 |
| Spaanse peper (of pittigere soort) (st) | 2 |
| Lente-ui, in ringen (st) | 4 |
| Gele paprika, in grove stukken (st) | 1 |
| Ui, in grove stukken (st) | 1 |
| Knoflook (t) | 4 |
| Keffirblaadje (limoenblad) (st) | 3 |
| Kurkuma (el) | 1 |
| Limoen (st) | 1 |
| Zonnebloemolie (ml) | 50 |
| Kokosmelk (ml) | 300 |
| Koriander, blaadjes (takje) | 4 |
Instructions
Voorbereiding
- Rasp de schil van de limoen.
- Pers de limoen uit.
Currypasta
- Doe de ui, de look,1 stengel citroengras, de gember, 1 1/2 Spaanse peper (of meer indien je van pittig houdt), de limoenblaadjes, de kurkuma, rasp van 1 limoen, en de zonnebloemolie in een blender.
- Mix de ingrediënten tot een grove pasta.
- Kruid met peper en zout.
- Neem 4 à 5 flinke eetlepels van de pasta. Bak de curry in de mosselpan enkele minuten samen met de andere stengel citroengras.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Breng alles aan de kook. Voeg de mosselen toe. Schud ze op of roer met een grote lepel alles goed door elkaar.
- Kook de mosselen gaar. Schud af en toe op.
- Voeg de limoensap (begin met de helft en proef), de lente-ui, 1/2 fijngesnipperde Spaanse peper en de korianderblaadjes bij de mosselen. Schud nogmaals op zodat de ingrediënten goed verdeeld zitten.
- Serveer onmiddellijk.