Mosselen met een Aziatisch sausje

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Mosselen met een Aziatisch sausje


  • Author: Annelies

Description

2

Serveer de mosselen met een lekker portie friet.

Ben je niet zo’n fan van koriander, gebruik dan een dubbele hoeveelheid bladpeterselie. Beide kruiden gebruiken is ook een optie.


Ingredients

Mosselen (kg) 2
Citroengras, grof gesneden (st) 2
Gember, geschild en fijn gesneden(cm) 2
Spaanse peper (of pittigere soort) (st) 2
Lente-ui, in ringen (st) 4
Gele paprika, in grove stukken (st) 1
Ui, in grove stukken (st) 1
Knoflook (t) 4
Keffirblaadje (limoenblad) (st) 3
Kurkuma (el) 1
Limoen (st) 1
Zonnebloemolie (ml) 50
Kokosmelk (ml) 300
Koriander, blaadjes (takje) 4

Instructions

Voorbereiding

  • Rasp de schil van de limoen.
  • Pers de limoen uit.

Currypasta 

  • Doe de ui, de look,1 stengel citroengras, de gember, 1 1/2 Spaanse peper (of meer indien je van pittig houdt), de limoenblaadjes, de kurkuma, rasp van 1 limoen, en de zonnebloemolie in een blender.
  • Mix de ingrediënten tot een grove pasta.
  • Kruid met peper en zout.
  • Neem 4 à 5 flinke eetlepels van de pasta. Bak de curry in de mosselpan enkele minuten samen met de andere stengel citroengras.
  • Voeg de kokosmelk toe.
  • Breng alles aan de kook. Voeg de mosselen toe. Schud ze op of roer met een grote lepel alles goed door elkaar.
  • Kook de mosselen gaar. Schud af en toe op.
  • Voeg de limoensap (begin met de helft en proef), de lente-ui, 1/2 fijngesnipperde Spaanse peper en de korianderblaadjes bij de mosselen. Schud nogmaals op zodat de ingrediënten goed verdeeld zitten.
  • Serveer onmiddellijk.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 september 2020