Mongoolse rundsreepjes met roerbakgroenten met gember en sesam
Description
2
Ingredients
Rijst (g) | 125 |
Biefstuk, in smalle reepjes (g) | 250 |
Gember, zeer fijn gesneden (el) | 3,5 |
Knoflook, zeer fijn gesneden (t) | 3 |
Lente-ui, in dunne ringen (st) | 2 |
Wortel, in blokjes (g) | 200 |
Koolrabi, in blokjes (g) | 200 |
Maïzena (el) | 5 |
Bruine suiker (g) | 50 |
Gembersiroop (el) | 1 |
Zwarte sesamzaad (el) | 1 |
Arachideolie (el) | |
Wokolie | |
Peper, zout |
Instructions
Rijst
Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water.
Groenten
- Verhit de wokolie en roerbak hier de wortelen en koolrabi gedurende 5 min.
- Voeg 1/2 van de knoflook en 1/2 el gember toe. Roerbak nog een minuut.
- Voeg dan de gembersiroop en 2 el water toe. Laat zachtjes stoven tot de groenten beetgaar zijn.
Rundsreepjes
- Kruid de reepjes met peper en zout. Wentel de blokjes door de maïzena. Ze moeten langs alle kanten bedekt zijn met een wit laagje.
- Verhit een flinke scheut olie in een wok. Bak het vlees in kleine porties (zodat je de reepjes volledig onder de olie kan zetten) tot ze een mooi kleurtje hebben. Haal telkens uit de pan voor je de volgende portie bakt.
Saus
- Giet het vet weg. Doe wat wokolie in de pan.
- Bak de gember en de knoflook op middelhoog vuur ca. 2 min.
- Voeg de sojasaus, de suiker en 100 ml water toe. Roer goed door en laat even inkoken.
- Voeg dan de rundsreepjes toe. Door de maïzena zal de saus indikken. Bind eventueel nog extra nog met wat gebroken maïzena.
Afwerking
- Verdeel de rijst en de groenten over de borden.
- Doe hetzelfde met de rundsreepjes. Overgiet de rundreepjes met de saus.
- Strooi de lente-ui over de schotel evenals de sesamzaadjes.
Notes
Weetje
- Gebroken maïzena: maïzena met wat water doorroeren zodat er een dik papje ontstaat.