Mongoolse rundsreepjes met roerbakgroenten met gember en sesam

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Mongoolse rundsreepjes met roerbakgroenten met gember en sesam


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Rijst (g) 125
Biefstuk, in smalle reepjes (g) 250
Gember, zeer fijn gesneden (el) 3,5
Knoflook, zeer fijn gesneden (t) 3
Lente-ui, in dunne ringen (st) 2
Wortel, in blokjes (g) 200
Koolrabi, in blokjes (g) 200
Maïzena (el) 5
Bruine suiker (g) 50
Gembersiroop (el) 1
Zwarte sesamzaad (el) 1
Arachideolie (el)  
Wokolie  
Peper, zout  

Instructions

Rijst

Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water.

Groenten

  • Verhit de wokolie en roerbak hier de wortelen en koolrabi gedurende 5 min.
  • Voeg 1/2 van de knoflook en 1/2 el gember toe. Roerbak nog een minuut.
  • Voeg dan de gembersiroop en 2 el water toe. Laat zachtjes stoven tot de groenten beetgaar zijn.

Rundsreepjes

  • Kruid de reepjes met peper en zout. Wentel de blokjes door de maïzena. Ze moeten langs alle kanten bedekt zijn met een wit laagje.
  • Verhit een flinke scheut olie in een wok. Bak het vlees in kleine porties (zodat je de reepjes volledig onder de olie kan zetten) tot ze een mooi kleurtje hebben. Haal telkens uit de pan voor je de volgende portie bakt.

Saus

  • Giet het vet weg. Doe wat wokolie in de pan.
  • Bak de gember en de knoflook op middelhoog vuur ca. 2 min.
  • Voeg de sojasaus, de suiker en 100 ml water toe. Roer goed door en laat even inkoken.
  • Voeg dan de rundsreepjes toe. Door de maïzena zal de saus indikken. Bind eventueel nog extra nog met wat gebroken maïzena.

Afwerking

  • Verdeel de rijst en de groenten over de borden.
  • Doe hetzelfde met de rundsreepjes. Overgiet de rundreepjes met de saus.
  • Strooi de lente-ui over de schotel evenals de sesamzaadjes.

 

 

 

Notes

Weetje

  • Gebroken maïzena: maïzena met wat water doorroeren zodat er een dik papje ontstaat.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020