Mie met Chinese kool op Oosterse wijze, gehakt en spek
Description
2
Scale
Ingredients
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Buikspek (minder vet), in blokjes (g) | 100 |
Gemengd gehakt (g) | 300 |
Chinese kool, in reepjes (g) | 400 |
Sojascheuten (g) | 100 |
Witte wijn (ml) | 100 |
Curryketchup (el) | 8 |
Vleesbouillon (blokje) (ml) | 250 |
Vruchtenazijn (el) | 6 |
Chinese 5-kruiden (thl) | 1 |
Sojasaus (el) | 4 |
Bieslook, fijngesneden (el) | 4 |
Suiker | snufje |
Mie (g) | 125 |
Arachideolie | |
Vissaus | |
Kroepoek (naar wens) | |
Gebakken uitjes (naar wens) | |
Peper |
Instructions
Gehakt en spek
- Bak het spek in wat olie aan. Haal uit de pan.
- Bak in dezelfde pan het gehakt rul.
- Voeg de ui toe en fruit even mee.
- Doe het spek terug bij in de pan. Voeg wat water toe en laat met het deksel op de pan een 5-tal minuten pruttelen.
- Neem vervolgens het deksel van de pan en laat het vocht verdampen.
Kool en sojascheuten
- Voeg de koolreepjes toe aan het vlees. Roer om en laat even mee fruiten.
- Blus met de witte wijn. Laat de wijn verdampen.
- Voeg de curryketchup, de vleesbouillon en vruchtenazijn toe. Meng goed door. Breng terug aan de kook en laat even doorkoken. Voeg op het einde de sojascheuten toe. Wie voor krokant is, laat ze niet te lang mee garen.
- Kruid af met peper, vissaus (zout), Chinese kruiden, suiker en sojasaus.
Mie
- Kook de mie gaar volgens receptuur.
Afwerking
- Bestrooi de schotel bij het serveren met de fijngesnipperde bieslook.
- Geef er naar wens gebakken uitjes en kroepoek bij.