Mediterraanse groentestoof met rode curry, kalkoen, mango en Griekse pasta
Description
2
- Het mediterraans stoofpotje krijgt een Aziatische toets met de milde curry en de mango. Het gerecht is niet pikant.
- In de Aziatische keuken wordt fruit in salades en andere gerechten gebruikt. Belangrijk is dat het fruit niet rijp is.
Scale
Ingredients
Kalkoenfilet, in blokjes (g) | 250 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Courgette, zaadlijsten verwijderd, gehalveerd en in maantjes gesneden (st) | 1 |
Mango, onrijp, in blokjes (st) | ½ |
Paprika, in blokjes (st) | 1 |
Pruimtomaten, vruchtvlees in blokjes (st) | 1 |
Peterselie, fijngesnipperd (el) | 2 |
Griekse pasta (g) | 125 |
Rode curry (el) | 1 |
Kokosmelk (ml) | 200 |
Appelazijn | scheutje |
Olijfolie | |
Kippenkruiden | |
Peper, zout |
Instructions
Kalkoen
- Kruid de kalkoenblokjes met de kippenkruiden.
- Bak de kalkoenblokjes in olie goudbruin.
Stoofpotje
- Fruit de sjalot in olijfolie.
- Roer de currypasta door de sjalot en bak kort mee.
- Voeg de kalkoenblokjes, de courgette en de paprika toe. Roerbak even mee.
- Blus af met een scheutje appelazijn. Stoof even mee.
- Overgiet met de kokosmelk.
- Laat de curry een 10 min. zachtjes sudderen of tot de groenten beetgaar zijn.
- Kruid af met peper en zout.
Griekse pasa (Orzo of risoni)
- Kook de pasta volgens receptuur in licht gezouten water gaar.
- Giet af.
- Schep de peterselie door de pasta.
Afwerking
- Schep de curry in een kom. Strooi er wat frisse tomatenblokjes over.
- Serveer met de Griekse pasta.