Mediterraanse groentestoof met rode curry, kalkoen, mango en Griekse pasta

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Mediterraanse groentestoof met rode curry, kalkoen, mango en Griekse pasta


  • Author: Annelies

Description

2

  • Het mediterraans stoofpotje krijgt een Aziatische toets met de milde curry en de mango. Het gerecht is niet pikant.
  • In de  Aziatische keuken wordt fruit in salades en andere gerechten gebruikt. Belangrijk is dat het fruit niet rijp is.

Scale

Ingredients

Kalkoenfilet, in blokjes (g) 250
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Courgette, zaadlijsten verwijderd, gehalveerd en in maantjes gesneden (st) 1
Mango, onrijp, in blokjes (st) ½
Paprika, in blokjes (st) 1
Pruimtomaten, vruchtvlees in blokjes (st) 1
Peterselie, fijngesnipperd (el) 2
Griekse pasta (g) 125
Rode curry (el) 1
Kokosmelk (ml) 200
Appelazijn scheutje
Olijfolie  
Kippenkruiden  
Peper, zout  

Instructions

Kalkoen

  • Kruid de kalkoenblokjes met de kippenkruiden.
  • Bak de kalkoenblokjes in olie goudbruin.

Stoofpotje

  • Fruit de sjalot in olijfolie.
  • Roer de currypasta door de sjalot en bak kort mee.
  • Voeg de kalkoenblokjes, de courgette en de paprika toe. Roerbak even mee.
  • Blus af met een scheutje appelazijn. Stoof even mee.
  • Overgiet met de kokosmelk.
  • Laat de curry een 10 min. zachtjes sudderen of tot de groenten beetgaar zijn.
  • Kruid af met peper en zout.

Griekse pasa (Orzo of risoni)

  • Kook de pasta volgens receptuur in licht gezouten water gaar.
  • Giet af.
  • Schep de peterselie door de pasta.

Afwerking

  • Schep de curry in een kom. Strooi er wat frisse tomatenblokjes over.
  • Serveer met de Griekse pasta.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

24 maart 2020