Mediterraans varkenshaasje met spinazie en rijst
Description
2
Scale
Ingredients
Varkenshaasje (g) | 300 |
Tapenade van zwarte olijven, kant en klaar (el) | 1/2 |
Schapenkaas, harde (g) | 35 |
Platte peterselie, gehakt (el) | 1 |
Rijst, gemengd (g) | 125 |
Tomaat, in blokjes | 2 |
Spinazie (g) | 300 |
Knoflook (t) | 1 |
Knoflookolie | |
Groentesausbinder | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Varkenshaas
- Snij het varkenshaasje in de lengte bijna door. Plooi het open. Snij het nogmaals in op de zijde zodat je een groot plat stuk vlees bekomt.
- Smeer er een dun laagje knoflookolie op en vervolgens een dun laagje tapenade. Kruid de binnenkant met peper en zout. Brokkel er wat schapenkaas over en strooi er de gehakte peterselie over.
- Rol het haasje dicht en bind op met keukentouw.
- Kruid het haasje aan de buitenkant ook met peper en zout.
- Schroei het vlees aan alle kanten in knoflookolie, op een hoog vuur. Leg het haasje daarna in een gepaste ovenschotel. Bedruppel het met olijfolie. Bak het haasje daarna 15 min. in de oven.
Rijst
- Kook de rijstmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Groenten
- Verhit wat knoflookolie op een zacht vuur. Prik de knoflook op een vork. Doe de spinazie in de pan en laat slinken terwijl je met de knoflook de spinazie omroert.
- Als de spinazie geslonken is, doe er dan de tomatenblokjes bij. Roer om en laat doorwarmen.
- Kruid met peper en zout.
- Bind het vocht met wat groentesausbinder.
Afwerking
- Haal het haasje uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij het haasje in dikke plakken en serveer met de rijst, de groenten en wat groentenat