Marokkaanse rundvleesschotel met couscous

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Marokkaanse rundvleesschotel met couscous


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Rundvleesreepjes (g) 200
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Ui, fijngesneden 1
Wortel, in julienne (g) 150
Courgette, in julienne (st) 1
Tomaat, in blokjes (st) 2
Kurkuma (thl) 1/2
Komijn, gemalen (thl) 1/2
Ras el hanout (thl) 1/4
Kippenbouillon, van blokje (ml) 300
Arachideolie (thl) 4
Peper, zout  
Marokkaanse couscous  
Couscous (g) 150
Kippenbouillon, van blokje (ml) 300
Arachideolie (thl) 1 1/2
Citroen, zeste (thl) 1
Komijn, gemalen (thl) 1
Olijfolie (el) 1/2

Instructions

Vleesreepjes

  • Meng de vleesreepjes met 2 thl olie en de knoflook.
  • Verhit een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Roerbak hierin de vleesreepjes met enkele tegelijk 1 tot 2 min. Schep de gare reepjes uit de pan en verhit de pan opnieuw voor de groenten.

Groenten

  • Smelt wat boter in de pan. Voeg de groenten toe (ui, wortel, courgette, tomaten, look).
  • Kruid met peper en de kruiden (kurkuma, komijn, ras-el-hanout). Roer goed om en voeg wat olijfolie toe.
  • Blus met bouillon.Laat stoven tot de groenten beetgaar zijn. De groeten zijn in julienne gesneden, dus hebben niet veel tijd nodig.
  • Schep op het einde de vleesreepjes toe en laat doorwarmen. Kruid af met peper en zout.

Couscous

  • Breng in een grote pan de bouillon, de olie, de citroenzeste, de komijn en een snufje zout aan de kook.
  • Giet de bouillon over de couscous. Roer goed door. Laat 10 min wellen.
  • Roer de couscous los met een vork. Voeg er wat goede olijfolie bij

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020