Marokkaanse rundvleesschotel met couscous
Description
2
Scale
Ingredients
Rundvleesreepjes (g) | 200 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Ui, fijngesneden | 1 |
Wortel, in julienne (g) | 150 |
Courgette, in julienne (st) | 1 |
Tomaat, in blokjes (st) | 2 |
Kurkuma (thl) | 1/2 |
Komijn, gemalen (thl) | 1/2 |
Ras el hanout (thl) | 1/4 |
Kippenbouillon, van blokje (ml) | 300 |
Arachideolie (thl) | 4 |
Peper, zout | |
Marokkaanse couscous | |
Couscous (g) | 150 |
Kippenbouillon, van blokje (ml) | 300 |
Arachideolie (thl) | 1 1/2 |
Citroen, zeste (thl) | 1 |
Komijn, gemalen (thl) | 1 |
Olijfolie (el) | 1/2 |
Instructions
Vleesreepjes
- Meng de vleesreepjes met 2 thl olie en de knoflook.
- Verhit een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Roerbak hierin de vleesreepjes met enkele tegelijk 1 tot 2 min. Schep de gare reepjes uit de pan en verhit de pan opnieuw voor de groenten.
Groenten
- Smelt wat boter in de pan. Voeg de groenten toe (ui, wortel, courgette, tomaten, look).
- Kruid met peper en de kruiden (kurkuma, komijn, ras-el-hanout). Roer goed om en voeg wat olijfolie toe.
- Blus met bouillon.Laat stoven tot de groenten beetgaar zijn. De groeten zijn in julienne gesneden, dus hebben niet veel tijd nodig.
- Schep op het einde de vleesreepjes toe en laat doorwarmen. Kruid af met peper en zout.
Couscous
- Breng in een grote pan de bouillon, de olie, de citroenzeste, de komijn en een snufje zout aan de kook.
- Giet de bouillon over de couscous. Roer goed door. Laat 10 min wellen.
- Roer de couscous los met een vork. Voeg er wat goede olijfolie bij