Marokkaanse kip met citroenkrieltjes
Description
2
Scale
Ingredients
Ccitroen (st) | 1/2 |
Kipdrumsticks (st) | 4 |
Gemalen komijn (el) | 1/2 |
Knoflook, fijngesneden (st) | 1 |
Krieltjes (g) | 350 |
Spinazie (g) | 600 |
Olijfolie | |
Chilipeper, van de molen | |
Peper, zout |
Instructions
Kip
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schenk het sap over de kip.
- Bestrooi de kip met de komijn, chilipeper en zout. Laat 5 min. marineren.
- Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de kip met de helft van de knoflook op middelhoog vuur 5 min. rondom goudbruin. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag. Braad de kip in 15 min. gaar.
Krieltjes
- Kook de krieltjes in gezouten water gaar. Giet af.
- Schep om met de citroenrasp, peper en zout.
Groenten
- Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook 1 min.
- Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout.