Marokkaanse kip met citroenkrieltjes

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Marokkaanse kip met citroenkrieltjes


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Ccitroen (st) 1/2
Kipdrumsticks (st) 4
Gemalen komijn (el) 1/2
Knoflook, fijngesneden (st) 1
Krieltjes (g) 350
Spinazie (g) 600
Olijfolie  
Chilipeper, van de molen  
Peper, zout  

Instructions

Kip

  • Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schenk het sap over de kip.
  • Bestrooi de kip met de komijn, chilipeper en zout. Laat 5 min. marineren.
  • Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de kip met de helft van de knoflook op middelhoog vuur 5 min. rondom goudbruin. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag. Braad de kip in 15 min. gaar.

Krieltjes

  • Kook de krieltjes in gezouten water gaar. Giet af.
  • Schep om met de citroenrasp, peper en zout.

Groenten

  • Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook 1 min.
  • Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

16 maart 2020