Mangokip met kruidenrijst

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Mangokip met kruidenrijst


  • Author: Annelies

Description

4 (kip) en 2 (kruidenrijst)

Ik maak een extra portie kip; dus 4 bouten in plaats van 2. De bouten worden gemarineerd. Hoe langer je ze in de marinade laat trekken, hoe lekkerder ze worden. Minimaal 1 uur maar beter 12 uur laten marineren

De klaargemaakte kip kan je invriezen. Doe er zeker wat vocht bij zodat het vlees niet uitdroogt.

Neem voor het gemak diepvriespinazie in blokjes. Je kan de juiste hoeveelheid afwegen en de rest gewoon terug in de vriezer doen.

Op de foto zie je ook wortelsalade op he bord liggen. Dit was een suggestie bij het recept. Ik vond het er helemaal niet bijpassen, dus heb ik dit niet opgenomen in dit recept. De kip, de kruidenrijst en de mango zijn ruim voldoende. Als je liever groenten hebt in plaats van mango, dan zou ik voor spinazie gaan.


Ingredients

Kippenbout (st) 4
Koriander (takje) 8
Sjalot, grof gesnipperd (st) 1
Knoflook, gesnipperd (t) 1
Griekse yoghurt, vol (el) 6
Zonnebloemolie (ml) 50
Mangochutney (el) 3
Spaanse peper, fijngesnipperd (st) 1
Curry madras (el) ½
Platte peterselie, fijngesnipperd (el) 4
Spinazie (g) 300
Rijst (g) 125
Citroensap (el) 1/2
Mango, in schijfjes gesneden (st) 1
Peper, zout  

Instructions

Marinade

  • Doe 4 stengels koriander, de sjalot, het knoflookteentje, 4 el yoghurt, de mangochutney, de Spaanse peper, de olie en de curry madras in een blender. Mix alles tot een gladde pasta. Kruid met wat zout.
  • Doe de kippenbouten in een plastiek zak met zipsluiting. Doe de pasta bij de kip. Duw de lucht uit het zakje en sluit het zakje.
  • Masseer de kippenbouten met de pasta.
  • Leg de kippenbouten in de ijskast. Laat ze een 12 uur marineren.

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kippenbouten

  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg de kippenbouten, met aanhangende marinade, met wat ruimte tussen elkaar op de bakplaat.
  • Smeer de rest van de marinade op de bovenkanten van de bouten.
  • Bak de kippenbouten in 45 min goudbruin en gaar.

Kruidenrijst

  • Laat de spinazie ontdooien. Duw het meeste vocht uit de spinazie.
  • Pluk de blaadjes van de rest van de koriander en snipper deze fijn.
  • Meng de spinazie met de fijngehakte koriander, de gesnipperde platte peterselie en 2 flinke el yoghurt door elkaar. Voeg wat citroensap toe. Kruid af met peper en zout.
  • Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water gaar. Laat de rijst even uitdampen. Roer vervolgens de kruidenmengeling onder de rijst.

Mango

  • De mango kan koud of warm geserveerd worden.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 september 2020