Linguine met kabeljauwhaasje, gandaham en spinazie

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Linguine met kabeljauwhaasje, gandaham en spinazie


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kabeljauwhaasje (st) ca. 150 g elk 2
Italiaanse ham, in sneetjes (g) 80
Spinazie (g) 400
Kerstomaatjes, gehalveerd (st) 6
Linguine (g) 140
Parmigiano (g) 50
Olijfolie  
Boter  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 100°C.

Krokantjes (facultatief)

  • Leg 2 sneetjes in stukken gescheurde ham op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Bak ze 1 u in de oven tot ze krokant zijn.

Pasta

  • Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water.
  • Giet af en hou wat kookvocht bij.

Vis

  • Bak intussen de kabeljauwhaasjes goudbruin op een hoog vuur, met de donkere kant naar beneden, in een pan met de warme boter.
  • Draai ze om en bak de witte zijde.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de pan van het vuur. Zet een deksel op de pan en laat 5 min. rusten.

Pastaschotel

  • Hak de (resterende) ham grof en bak hem op een hoog vuur in een hoge pan of een stoofpan met de helft van de olijfolie.
  • Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en bak even op.
  • Voeg de spinazie portiegewijs toe. Laat slinken.
  • Doe er dan de linguine bij. Laat alles doorwarmen. Kruid af met. Kruid met peper, maar voeg geen zout toe (de ham is zout).
  • Roer er eventueel nog een beetje kookvocht van de pasta onder.

Afwerking

  • Schik een portie pasta op een voorverwarmde bord, leg er het kabeljauwhaasjes op.
  • Verbrokkel de krokante ham over de vis. Bestrooi met grof geraspte parmigiano.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020