Linguine met kabeljauwhaasje, gandaham en spinazie
Description
2
Scale
Ingredients
Kabeljauwhaasje (st) ca. 150 g elk | 2 |
Italiaanse ham, in sneetjes (g) | 80 |
Spinazie (g) | 400 |
Kerstomaatjes, gehalveerd (st) | 6 |
Linguine (g) | 140 |
Parmigiano (g) | 50 |
Olijfolie | |
Boter |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 100°C.
Krokantjes (facultatief)
- Leg 2 sneetjes in stukken gescheurde ham op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Bak ze 1 u in de oven tot ze krokant zijn.
Pasta
- Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water.
- Giet af en hou wat kookvocht bij.
Vis
- Bak intussen de kabeljauwhaasjes goudbruin op een hoog vuur, met de donkere kant naar beneden, in een pan met de warme boter.
- Draai ze om en bak de witte zijde.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pan van het vuur. Zet een deksel op de pan en laat 5 min. rusten.
Pastaschotel
- Hak de (resterende) ham grof en bak hem op een hoog vuur in een hoge pan of een stoofpan met de helft van de olijfolie.
- Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en bak even op.
- Voeg de spinazie portiegewijs toe. Laat slinken.
- Doe er dan de linguine bij. Laat alles doorwarmen. Kruid af met. Kruid met peper, maar voeg geen zout toe (de ham is zout).
- Roer er eventueel nog een beetje kookvocht van de pasta onder.
Afwerking
- Schik een portie pasta op een voorverwarmde bord, leg er het kabeljauwhaasjes op.
- Verbrokkel de krokante ham over de vis. Bestrooi met grof geraspte parmigiano.