Linguine met groene asperges in citroen–roomsaus

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Linguine met groene asperges in citroen–roomsaus


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Kipfilet, in reepjes (g) 250
Groene asperges, in hapklare stukken (g) 300
Linguine (g) 125
Ei, hard gekookt, geprakt (st) 1
Platte peterselie, fijngesnipperd (el) 2
Parmezaan, grof geraspt (g) 50
Sjalot, fijngesnipperd (st) 2
Room (ml) 250
Citroensap
Olijfolie
Peper, zout  

Instructions

Kip

  • Kruid de kippenreepjes met peper en zout.
  • Stoof eerst de sjalotjes in wat olie glazig. Haal uit de pan.
  • Doe wat olie bij in de pan. Bak de kippenreepjes op een hoog vuur goudbruin en gaar.
  • Haal de kip uit de pan. Giet het vet uit de pan.

Roomsaus

  • Doe de room in de braadpan van de kip. Roer het aanbaksel los.
  • Kruid de room met peper en zout.
  • Laat de saus inkoken. Roer regelmatig.
  • Heeft de saus de juiste dikte, voeg dan ca. 2 thl citroensap toe. Er moet een lichte vleug citroensmaak inzitten. Voeg naar smaak meer toe.
  • Kruid de saus af met peper en zout.

Asperges

  • Kook de aspergesteeltjes 2 min. in kokend water.
  • Voeg hierna de aspergekopjes toe.
  • Laat samen nog 1min. garen.
  • Giet af. Spoel onder koud water om het gaarproces te stoppen.

Linguine

  •  Kook de linguine volgens receptuur in licht gezouten water

Afwerking

  • Voeg de kip en de asperges bij de roomsaus en warm even door. Voeg al 1 el peterselie door de saus. De rest is ter garnering.
  • Verdeel de linguine over de borden.
  • Schep de saus over de pasta.
  • Verdeel de eibrokjes, de rest van de peterselie en de Parmezaan over de saus.
  • Serveer onmiddellijk.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

23 mei 2020