Linguine met groene asperges in citroen–roomsaus
Description
2
Ingredients
Kipfilet, in reepjes (g) | 250 |
Groene asperges, in hapklare stukken (g) | 300 |
Linguine (g) | 125 |
Ei, hard gekookt, geprakt (st) | 1 |
Platte peterselie, fijngesnipperd (el) | 2 |
Parmezaan, grof geraspt (g) | 50 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 2 |
Room (ml) | 250 |
Citroensap | |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Kip
- Kruid de kippenreepjes met peper en zout.
- Stoof eerst de sjalotjes in wat olie glazig. Haal uit de pan.
- Doe wat olie bij in de pan. Bak de kippenreepjes op een hoog vuur goudbruin en gaar.
- Haal de kip uit de pan. Giet het vet uit de pan.
Roomsaus
- Doe de room in de braadpan van de kip. Roer het aanbaksel los.
- Kruid de room met peper en zout.
- Laat de saus inkoken. Roer regelmatig.
- Heeft de saus de juiste dikte, voeg dan ca. 2 thl citroensap toe. Er moet een lichte vleug citroensmaak inzitten. Voeg naar smaak meer toe.
- Kruid de saus af met peper en zout.
Asperges
- Kook de aspergesteeltjes 2 min. in kokend water.
- Voeg hierna de aspergekopjes toe.
- Laat samen nog 1min. garen.
- Giet af. Spoel onder koud water om het gaarproces te stoppen.
Linguine
- Kook de linguine volgens receptuur in licht gezouten water
Afwerking
- Voeg de kip en de asperges bij de roomsaus en warm even door. Voeg al 1 el peterselie door de saus. De rest is ter garnering.
- Verdeel de linguine over de borden.
- Schep de saus over de pasta.
- Verdeel de eibrokjes, de rest van de peterselie en de Parmezaan over de saus.
- Serveer onmiddellijk.