Limoenrijst met groenten in zoetzure saus, gebakken zalm

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Limoenrijst met groenten in zoetzure saus, gebakken zalm


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Rijst (g) 250
Citroengras, gehalveerd en gekneusd (st) 1
Limoenblaadje (st) 2
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Kokosmelk (ml) 100
Gember, fijngesnipperd (cm) 1
Spaanse peper, fijngesnipperd (st) ¼
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Wokgroenten (kant en klaar) (g) 400
Sweet chili-saus (ml) 50
Zoet-zure saus (ml) 100
Sesamolie  
Sojasaus  
Arachideolie  
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Rijst

  • Fruit de sjalot aan in de olie.
  • Voeg de citroengras en het limoenblaadje toe.
  • Doe de rijst er bij. Roer even om.
  • Voeg de kokosmelk toe.
  • Spoel de maatbeker uit met water. Vul de pan verder met water tot ongeveer 1 cm boven de rijst.
  • Laat de rijst gaar koken volgens receptuur.
  • Verwijder het citroengras en het limoenblaadje.

Groenten

  • Verhit een flinke scheut olie in een wokpan.
  • Doe de groenten in de pan. Schep regelmatig om.
  • Voeg na een 2 min. de gember, de look en de Spaanse peper toe.
  • Voeg de sweet chilissaus en de zoetzure saus toe.
  • Breng op smaak meet een beetje sesamolie en sojasaus.
  • Laat rustig verder sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

Zalm

  • Kruid de zalm met peper en zout.
  • Verhit een goede hoeveelheid olijfolie en boter in de koekenpan.
  • Bak de zalm op de velkant op hoog vuur  zodat er een krokant korstje ontstaat (als je zalm met vel hebt, wordt het nog lekkerder).
  • Lepel regelmatig hete vetstof over de zalm zodat de bovenkant op deze manier gaart.
  • De zalm mag nog rosé zijn aan de binnenkant.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

10 juli 2020