Lenterolletjes met komkommer, witlof en garnalen

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Lenterolletjes met komkommer, witlof en garnalen


  • Author: Annelies

Description

4 (12 rolletjes)


Scale

Ingredients

Rijstvel (st) 12
Rijstmie (g) 100
Garnalen (g) 100
Komkommer, in julienne (st) 1/3
Witlof, in julienne (st) 1/2
Slablaadje (st) 6
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Lente-ui, fijngesneden (st) 1
Citroengras, wit gedeelte fijn gesnipperd (st) 2
Koriander (blaadje) 24
Munt (blaadje) 24
Vissaus (thl) 1
Arachideolie (el) 2
Rietsuiker (el) 1
Kurkuma (thl) 1
Vinaigrette  
Rrietsuiker (el) 2
Limoensap (el) 2
Vissaus (el) 2
Spaanse peper, zonder zaadlijst, fijngesnipperd (st) 1/2
Knoflook, fijngewreven (t) 1

Instructions

Mie

  • Maak de mie klaar volgens receptuur. Afgieten en goed afspoelen met koud water zodat de vermicelli niet vastkleeft.

Vinaigrette

  • Verwarm de limoensap, de suiker en de vissaus op een laag vuurtje.
  • Roer regelmatig. Als de suiker opgenomen is, van het vuur halen en laten afkoelen.
  • Voeg dan de look en de fijngesneden Spaanse peper er bij.

Garnalen

  • Kruid de garnalen met peper en de vissaus.
  • Fruit de look aan in wat olie. Doe de garnalen en het citroengras erbij. Breng op smaak met de suiker en de kurkuma. Bak enkele minuten.

Lenterolletje

  • Stel je lenterolletje samen. Leg alles op de onderste helft van het rijstvelletje.
  • Leg een blaadje sla op het rijstpapier. Verdeel er een beetje mie over. Leg er dan een beetje komkommer, witlof en lente-ui op. Leg er verdeed 2 blaadjes koriander en 2 blaadjes munt op (scheur ze wat fijn). Leg er als laatste wat garnalen op. Vouw het lenterolletje dicht.

Afwerking

  • Snij de lenterolletjes door de helft. Serveer met de vinaigrette.

 

Notes

Tip gebruik rijstvel

  • Vul voor de rolletjes een grote kom met lauw water uit de kraan. Dompel een stuk rijstpapier enkele seconden in het water en haal het er weer uit. Het rijstvelletje is nog ‘stevig’. Het wordt langzaam zachter. Hoe warmer het water, hoe sneller je het velletje uit het water moet halen. Gebruik zeker geen te heet water!
  • Leg het rijstpapier op een natte handdoek. Leg de vulling op de onderste helft. Blijf voldoende van de zijkanten af zodat je deze kan omvouwen.
  • Vouw eerst de onderkant over de vulling. Plooi dan de zijkanten over het geheel. Druk voorzichtig aan terwijl je alles een slag oprolt. Het moet een stevig pakje worden.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020