Lentehutsepot met witte pens

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Lentehutsepot met witte pens


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Erwten (g) 50
Witte asperges, in stukken van 2 cm (topjes apart houden) (g) 100
Aardappelen, bloemig, in grove stukken (g) 300
Wortelen, in schijfjes (g) 100
Spitskool, in reepjes (st) 1/4
Ui, in grove stukken (st) 1
Citroen (st) 1/4
Witte pens (st) 2
Zure room (el) 1
Laurierblaadje (st) 1
Kervel, fijngesneden (g) 20
Tijm, takje (st) 1
Boter  
Selderijzout  
Kippenbouillonblokje 1/4
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Neem de pensen uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Witte pens

  • Smelt een klont boter in een braadpan op een matig vuur. Leg de te pensen in het braadvet en laat ze langs beide kanten kleuren.

Hutsepot

  • Smelt een klont boter in een ruime stoofpot op een matig vuur. Stoof daarin de stukjes ui.
  • Voeg meteen ook de aardappelen toe en stoof even aan.
  • Doe er de wortelen, de asperges (aspergepuntjes niet) en de kool bij. Roer om en voeg een beetje water toe. De kool geeft nog vocht af, hou hier rekening mee.
  • Voeg laurier en tijm toe, samen met een snuif zout en peper en 1/4 kippenbouillonblokje.
  • Plaats het deksel gekanteld op de pot en zet het vuur zachter. Stoof de hutsepot gedurende ongeveer 15 min.
  • Voeg na 15 min. de erwten toe. Stoof gedurende zo’n 5 min.
  • Kook de aspergepuntjes apart in een beetje water. Aspergepuntjes hebben maar een paar minuutjes nodig. Hou ze nadien warm.
  • Verwijder de laurier en tijm uit de stoofpot voor het serveren.
  • Zit er teveel vocht in de hutsepot, schep er wat uit of bind met wat ‘snelbindsaus’.
  • Voeg de zure room toe, roer goed om. Breng de hutsepot op smaak met peper en selderijzout. Schep omzichtig de asperges door de hutsepot.
  • Schep de hutsepot uit op voorverwarmde borden. Strooi er wat verse kervel over. Leg op elk bord een witte pens.

 

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020